Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Και τέταρτο σοβαρό εργατικό ατύχημα στο πλοίο ASTERION

Δημοσιεύτηκε στις

Με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 136/2018 εγγράφο μας , καταγγείλαμε τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα στο Πλοίο «ΑSΤΕRΙΟΝ» της εταιρίας ΑΝΕΚ , το οποίο δεξαμενιζόταν στην νέα δεξαμενή Πειραιάς 3 του ΟΛΠ στο Πέραμα (τρία ατυχήματα από Παρασκευή 25/5 έως και Δευτέρα 28/5/2018) , όπου με το πιο ξεκάθαρο τρόπο αναδεικνύονται οι ευθύνες των εταιριών που έχουν αναλάβει τις εργασίες, αλλά και της πλοιοκτήτριας εταιρίας που μέσω του τεχνικού ασφαλείας δεν είχε πάρει κανένα μέτρο προστασίας, καθώς και η παντελής έλλειψη συντονισμού των εργασιών .

Παρά το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα Τρίτη 29/5/2018 , κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στο Πλοίο , όπου και δόθηκαν οι ανάλογες συστάσεις , την Πέμπτη 31/5/2018 , στις 8.30 μ.μ. σημειώθηκε νέο ατύχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες , το οποίο ουδέποτε δηλώθηκε πουθενά .

Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει ότι παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας , η εργοδοσία με τις πλάτες της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας παντελώς για κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου να επιταχύνει την ολοκλήρωση των εργασιών , μετατρέπει σε κρεματόριο κάθε εργασιακό χώρο.

Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα και πάρα τα δελτία τύπου και τις συγκεκριμένες κάθε φορά καταγγελίες μας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα να μετράμε καθημερινά και νέα σοβαρά ατυχήματα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη , γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματέιο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ

Κύριοι Με την υπ αριθμό 267 επιστολή μας που λάβατε με δικαστικό επιμελητή, σας ανακοινώνουμε...

ΕΚ Ζακύνθου – Να γίνει άμεσως έλεγχος στις συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος...

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της απεξάρτησης...