Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Αττικής: Όλοι και όλες στη απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι όλα τα προηγούμενα χρόνια νιώθουμε στο πετσί μας τι σημαίνει η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι βιομήχανοι. Οι βιομήχανοι στο κλάδο τα τελευταία χρόνια μέσα στην καπιταλιστική κρίση έχουν αυξήσει τα κέρδη τους, ενώ αντίθετα εμείς οι εργαζόμενοι, δουλεύουμε με δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ορέξεις της εργοδοσίας.

 Η ανάπτυξη που επιδιώκουν θα χτιστεί πάνω στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, στην άγρια εκμετάλλευση, στην μείωση των συντάξεων, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από την φοροληστεία, στις περικοπές σε υγεία – παιδεία – πρόνοια.

 Οι καπιταλιστές – μεγαλοεργοδοσία έχουν στο πλάι τους, τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών, τη συμβιβασμένη πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ που υπέγραψαν μαζί με το ΣΕΒ το προηγούμενο διάστημα την απαράδεκτη ΕΓΣΣΕ των 586 και 511 ευρώ αντίστοιχα.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις στον κλάδο που κάνουν την βρώμικη δουλειά για την εργοδοσία όπως πρόσφατα το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ στο Αίγιο, σωματείο του ομίλου COCACOLA 3Ε, που εκβιαστικά εναντίων των εργαζομένων στη γενική συνέλευση αποχώρησαν από μέλος της ομοσπονδίας.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το ερώτημα είναι γιατί πρέπει το εργατικό κίνημα το επόμενο διάστημα να βγει συλλογικά στον αγώνα;

Γιατί πρέπει όλοι οι έντιμοι εργαζόμενοι να παλέψουν για μια ζωή με δικαιώματα, με ΣΣΕ, με μισθούς αξιοπρεπείς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Πρέπει όλοι να οργανώσουν την πάλη τους στο χώρο τους, στο δίπλα εργοστάσιο, να συγκροτηθούν σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα. Να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν με όλο και πιο πολλές εγγραφές το κλαδικό συνδικάτο Ν.Αττικής.

Παρακαταθήκη του προηγούμενου διαστήματος ήταν η κλαδική πανελλαδική απεργία της ομοσπονδίας στις 29 Μάρτη.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις στις κοινωνικές παροχές

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και μνημονίων

  • Επαναφορά κα υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ

  • Κανένας πλειστηριασμός σε κανένα λαϊκό σπίτι

  • Υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων σε κάθε χώρο δουλειάς

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, ανάμεσα στην ομοσπονδία και στου εργοδότες.

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΛ.ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...