Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ : Σωματεία Ταξικά και όχι Εργοδοτικά

Δημοσιεύτηκε στις

Το σωματείο μας καταγγέλλει σε όλους τους συναδέλφους την υπονομευτική ενέργεια τουεπιχειρησιακούσωματείου της ΑΥΡΑ 3Επου κατόπιν εντολής της πολυεθνικής ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ η ομάδα που ελέγχει το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο παραγωγής νερού (ΑΥΡΑ 3Ε) στο Αίγιο οργάνωσε ΓΣ μέσα σε καθεστώς ωμού εκβιασμού προκειμένου να παρθεί απόφαση αποχώρησης του Σωματείου από τη δύναμη της Ομοσπονδίας μας.

Η εργοδοσία βρήκε τον καλύτερο υποστηρικτή ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδιασμών της που είναι να αυξηθεί η εκμετάλλευση, να κατεβάσει και άλλο το μέσο όρο των μισθών, να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους που είναι με σταθερές εργασιακές σχέσεις με εποχικούς, εργολαβικούς οι οποίοι ήδη αμείβονται με άθλιους μισθούς. Αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας θέλουν οι εργοδότες και η ένωσή τους, ο ΣΕΒ, να το διατηρήσουν και να το επεκτείνουν σε όσα εργοστάσια υπάρχουν ακόμα εργασιακά δικαιώματα όπως στα εργοστάσια της Κόκα-Κόλα.

Η εργοδοτική ομάδα του σωματείου στο Αίγιο (ΑΥΡΑ 3Ε) ανάλαβε να ξεκινήσει τη βρώμικη δουλειά. Στην Γενική Συνέλευση που έστησε το ΔΣ του σωματείου, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν εποχικοί εργαζόμενοι που τους έχει πάρει στην δουλειά για λίγους μήνες. Φυσικά η πρόσληψη γίνεται με τις γνωστές εκβιαστικές μεθόδους και την τρομοκρατία “να μην σηκώνεις κεφάλι”. Η απόφαση ήταν προδιαγραμμένη και στημένη δηλαδή το σωματείο να αποχωρήσει από την ταξική ομοσπονδία μας.

Μετά από την κλαδική απεργία για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο και με την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα, η εργοδοσία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ θορυβήθηκε και έδωσε την εντολή στην πρόθυμη ηγετική ομάδα του συγκεκριμένου σωματείου η οποία και την εκτέλεσε.

 

Μεγάλη ευθύνη φορούν και τα άλλα 2 σωματεία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ (ΑΘΗΝΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) καθώς δεν έχουν καταγγείλει αυτή την διασπαστική κίνηση και επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον το έχουν συζητήσει όλοι μαζί, με την εργοδοσία, μάλιστα αυτό ενισχύεται από την απόφαση τους που ήταν ενάντια στην κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη.

Τα σωματείο μας στηρίζει την ομοσπονδία στον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με όλες του τις δυνάμεις. Ζητάμε από όλα τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα ώστε να απαντήσουμε με όλους τους τρόπους και μορφές σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Δηλώνουμε στον ΣΕΒ και στην εργοδοσία ότι θα πολεμήσουμε με λύσσα για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έχουν κλέψει. Για εμάς δεν υπάρχουν περασμένα ξεχασμένα.

Όσο για τα σωματεία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν από τις ταξικές δυνάμεις, τους λέμε ότι γελιούνται οικτρά.

Για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό έχουμε ακόμα πολλά ράμματα για την γούνα τους. Οι μέρες που οι εργαζόμενοι θα τους στείλουν στα τσακίδια είναι μπροστά τους.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΙΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ – ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...