Καταγγελία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για μη εφαρμογή ΣΣΕ στους ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία “ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ” και ” ΝΙΚΗΤΗΣ”

Δημοσιεύτηκε στις

Από καταγγελία που λάβαμε από το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας την οποία επισυνάπτουμε, δεν εφαρμόζεται η ΣΣΕ Πορθμείων για τους ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ» και «ΝΙΚΗΤΗΣ».

Συγκεκριμένα στις συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογράψει οι ναυτεργάτες και έχουν κατατεθεί στο Λιμενικό Τμήμα Θάσου, γίνεται αναφορά για διακεκομμένο ωράριο εργασίας παραβιάζοντας το άρθρο 6 παρ.4 της ΣΣΕ (Αριθμ. 2242.5-1.6/6695/2018) που καθορίζει «Το οκτάωρο υπηρεσίας που ορίζεται από την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου είναι συνεχές από την ώρα της έναρξης του με μια διακοπή που δεν μπορεί να υπερβεί τη μία (1) ώρα. Πάντως η διακοπή αυτή θα πραγματοποιείται μετά την Τρίτη και προ της Έκτης ώρας του οκταώρου».  

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΝΑ και των υπηρεσιών να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα και να εφαρμοστεί  ότι προβλέπεται στη ΣΣΕ των Πορθμείων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. 

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

 

   ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ 

 

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

 

      Το ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ έχει πληροφορηθεί από Ναυτεργάτες που εργάζονται  στα Επιβατικά Οχηματαγωγά  πλοία ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ και ΝΙΚΗΤΗΣ, ότι ο πλοιοκτήτης  τους έχει ζητήσει  να υπογράψουν Συμβάσεις Ναυτολόγησης τις οποίες ακολούθως κατέθεσε στο Λιμενικό Τμήμα Θάσου. Σύμφωνα με αυτές τις Συμβάσεις οι δύο πλευρές συμφωνούν σε έναν όρο που είναι αντίθετος με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  Πληρωμάτων Πορθμείων Εσωτερικού.

  Στο άρθρο 6 παράγραφος 4 της Σ.Σ. Πληρωμάτων Πορθμείων, ορίζεται ότι το οκτάωρο εργασίας είναι συνεχές από την έναρξή του και  μπορεί να διακοπεί  για χρονικό

διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την μία ώρα. Πάντως η διακοπή αυτή θα πραγματοποιείται μετά την τρίτη  και προ της έκτης ώρας του οκταώρου.

    Οπότε το να ζητηθεί από τους ναυτικούς να εργάζονται με διακεκομμένο ωράριο πέραν αυτού του ωριαίου διαστήματος  που ορίζει η Σ.Σ.Ε Πορθμείων, δεν επιτρέπεται.

   Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική και περιμένουμε από την Λιμενική Αρχή να πράξει το καθήκον της απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να καταργήσει ή να περικόψει όποια άρθρα και παραγράφους θέλει από τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους Διεθνείς Κανονισμούς γιατί αυτό τον εξυπηρετεί. 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...