Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καταγγέλλει την απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας της ΕΙΥΗ από την επιχείρηση «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ»

Δημοσιεύτηκε στις

Να ανακληθεί τώρα η παράνομη και άκυρη απόλυση της συνδικαλίστριας, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από την επιχείρηση «ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ»

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καταγγέλλει την απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας της ΕΙΥΗ καθώς και την προσπάθεια τρομοκράτησης, τη χειροδικία απέναντι στα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον εκπρόσωπο της εταιρείας “ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ”.

Η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρισης, απειλούσε την συναδέλφισσα για απόλυση αρκετές φορές, φτάνοντας ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου, ενώ σε παράσταση διαμαρτυρίας, έδωσε εντολή σε δύο ανθρώπους της, να απωθήσουν από το χώρο τους αντιπροσώπους του σωματείου. Έπειτα από αυτό το περιστατικό κοινοποιήθηκε στην συνδικαλίστρια η απόλυση της με δικαστικό επιμελητή.

Το συμβάν αυτό δεν βρίσκεται έξω από την πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί σε χώρους δουλειάς. Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο. Για την συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και γενικότερα, βαρύτατες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας με το ξεκλήρισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και την συνεχιζόμενη καταστολή των κινητοποιήσεων με συλλήψεις και καταδίκες συνδικαλιστών. Τέτοια είναι και η προ ημερών επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης στη διαδήλωση φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων για την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και την επέμβαση στη Συρία, καθώς και η καταδίκη μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σε 5 μήνες με αναστολή, γιατί υπερασπίστηκαν εργαζόμενους που ήταν επί μήνες απλήρωτοι.

Είναι βαθιά γελασμένοι, κράτος και εργοδοσία, αν νομίζουν ότι με την εκφοβισμό, τον αυταρχισμό και τις διώξεις μπορούν να τρομοκρατήσουν συνδικαλιστές και άλλους εργαζόμενους, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης κόντρα στα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα που πλέον αρχίζουν και παίρνουν και μορφές όπως η παραπάνω. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν από τέτοια φαινόμενα, αλλά αντιθέτως να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα και σωματεία και να αντιπαλέψουν όσους βρίσκονται απέναντί τους και πλουτίζουν από το δικό τος ιδρώτα.

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης και άκυρης απόλυσης της συναδέλφισσας συνδικαλίστριας και την επιστροφή στην εργασία της χωρίς απειλές και τραμπουκισμούς.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...