Όλοι στην Εκδήλωση του ΣΕΤΗΠ 27 Απρίλη στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, Πετράλωνα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η 1η Μάη είναι Απεργία, είναι ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Σηματοδοτεί την ανειρήνευτη πάλη ανάμεσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γεννά, φτώχεια, προσφυγιά, πολέμους και τον αγώνα της εργατικής τάξης για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι η μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας , του Σικάγο του 1886, των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής , την Πρωτομαγιά του 1944 , όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

 Φέτος η 1η Μάη μας βρίσκει μπροστά σε εξαιρετικά σύνθετες εξελίξεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την στήριξη και των υπόλοιπων αστικών πολιτικών κομμάτων, υπηρετεί πιστά τον στόχο των μονοπωλιακών ομίλων. Το παραμύθι για «δίκαιη ανάπτυξη» και για το τέλος των μνημονίων δεν πρέπει να πείσει κανέναν εργαζόμενο. Τα νέα μέτρα , τα 88 προαπαιτούμενα που ετοιμάζεται να ψηφίσει το επόμενο διάστημα υπηρετούν το στόχο του κεφαλαίου για το πέρασμα στην ανάπτυξη βρίσκοντας όμως εμάς τους εργαζόμενους σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

 Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ μέσα στο κίνημα. Τρέχουν να στηρίξουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών υπογράφοντας στα κρυφά σύμβαση που παγώνει για άλλη μια φορά τον κατώτατο μισθό στα 586€ και 511€ για κάτω των 25, πανηγυρίζοντας μάλιστα για αυτό. Έκανε τις πλάτες στην κυβέρνηση για να περάσει μέτρα, αρνήθηκε να οργανώσει την εργατική τάξη ακόμα και μπροστά στον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

 Παράλληλα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν να ξεπλένουν όλο και περισσότερο τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες των λαών, δίνοντας γη και ύδωρ, μπλέκοντας την χώρα όλο και πιο βαθιά στον καυγά για το μοίρασμα των αγορών. Είναι τεράστιο ψέμα ότι δεν συμμετέχει η Ελλάδα στο ματοκύλισμα στη Συρία. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Από τη μία μεριά, υπογράφει συμφωνίες που μπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ και από την άλλη, αντιμετωπίζει όσους αντιστέκονται στα βρώμικα σχέδιά της, με ωμή καταστολή, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

 Ο πόλεμος που συνεχίζεται για 7ο χρόνο στη Συρία, δείχνει τις τεράστιες αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των αγωγών. Η Ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο αντιπαραθέσεων εξ αιτίας των ανταγωνισμών τους.

  Οι εξελίξεις πρέπει να μας βρουν σε ετοιμότητα – Δεν θα ματώσουμε για τα κέρδη τους

 Οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, έχουμε πληρώσει ακριβά και την κρίση τους και την ανάπτυξή τους.Από το πιο μικρό τηλεφωνικό κέντρο μέχρι τα παγκόσμια μεγαθήρια της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών,  επικρατούν η κακοπληρωμένη εργασία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα 10ωρα μέχρι να «βγει το έργο», η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα. Είτε σε συνθήκες κρίσης, είτε στην ανάπτυξη, το κίνητρο των μονοπωλιακών ομίλων είναι το ίδιο. Η κερδοφορία τους και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Σε αυτή τη στόχευση τους, μας θέλουν όχι απλά αποδέκτες αλλά και συμπαραστάτες τους. Οι εργοδότες έχουν βρει πρόθυμους “βοηθούς” και μέσα στα σωματεία, όπως είναι ο παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στον όμιλο ΟΤΕ που υπογράφει αυξήσεις ψίχουλα, πετώντας έξω εκατοντάδες εργαζόμενους βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο τους διαχωρισμούς.  Όπως είναι δυνάμεις του «αριστερού» χώρου που κινούνται και μέσα στο σωματείο μας και  υποκλίνονται στον ρεαλισμό της υποταγής στα κέρδη και τις ανάγκες του εργοδότη, στην λογική της διεκδίκησης στα μέτρα του εφικτού.

 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η αντίσταση και η οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι ανάγκη σήμερα να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την καθημερινή πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του, το πολιτικό του προσωπικό. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ που ανοιχτά πλέον συντάσσεται στις προσταγές των εργοδοτών. Σε αυτές τις συνθήκες εμείς οι εργαζόμενοι, οι εργάτες όλου του κόσμου τιμάμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.

Η συνέχιση του αγώνα μέχρι την οριστική νίκη της εργατικής τάξης, τη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο είναι η καλύτερη τιμή στους νεκρούς της τάξης μας.

 Απαιτούμε :

  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

  • Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε

  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Απαιτούμε – διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας

  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΣΤΙΣ 27/04, 6:30μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ 09:30π.μ. στην Ομόνοια

 

http://www.setip.grcontact@setip.gr

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...