Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Συνάδελφε Χαλυβουργέ κάνε τώρα το βήμα συσπειρώσου στο ταξικό εργατικό κίνημα.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ

 

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας είναι στο πλευρό σας!!

 Καταγγέλλουμεαπερίφραστατη Διοίκηση της εταιρίας, που για 5η συνεχόμενη φορά, επέβαλλε στους 170 εναπομείναντες εργαζόμενούς της, το αντεργατικό μέτρο 3μηνης διαθεσιμότητας, φορτώνοντας για μια ακόμα φορά στις πλάτες των ίδιων και των οικογενειών τους, τις συνέπειες της συνεχιζόμενης κρίσης και των οξυμένων ανταγωνισμών του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου του χάλυβα στη χώρα μας και διεθνώς.

 

Απαιτούμε τώρα την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων

Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα

 

Σοβαρές και καίριες είναι οι ευθύνες που βαραίνουν την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου και τις καταγγέλλουμε για το νέο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των χαλυβουργών και την άρνησή τους ν’ αντιδράσουν δυναμικά και αγωνιστικά απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία. Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο όνομα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας, συναίνεσε στο σύνολο των αντεργατικών σχεδιασμών της εταιρίας. Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα 100άδες απολύσεις συναδέλφων βαπτίζοντάς τες «εθελούσιες», σημαντικές μειώσεις στους μισθούς, την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας κ.α. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έσυρε πισθάγκωνα τους εργαζόμενους στα υπουργεία εκλιπαρώντας για χάρη των ιδιοκτητών της εταιρίας, φτηνό ρεύμα-φυσικό αέριο, χαμηλά δημοτικά τέλη κ.α.

 

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του ΕΚΕΔΑ, της ΠΟΕΜ και της ΓΣΕΕ που σε συγχορδία με την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να σπείρουν, για άλλη μια φορά, στους εργαζόμενους τη μοιρολατρία και την υποταγή στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων. Πως αλλιώς μπορούν να ερμηνευτούν τα κροκοδείλια κλάματά τους για τη «θλίψη», την «απόγνωση» και την «κατάθλιψη» των εργατών και των οικογενειών τους.

 

 

Ενώ με μαεστρία κρύβουν τα πραγματικά αίτια του προβλήματος, που δεν είναι άλλα από την υποταγή όλων στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των εργοδοτών, ζητάνε την κατανόηση των εργαζόμενων στο «οικογενειακό δράμα των Αγγελοπουλαίων», τους οποίους μάλιστα καλούν να σταθούν στο ύψος της «ιστορίας και του ονόματός τους» δηλαδή ως στυγνοί εκμεταλλευτές που θησαύρισαν από τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων εργατών. Ταυτόχρονα απαιτούν από την κυβέρνηση να επιταχύνει το αντιλαϊκό της έργο, προχωρώντας στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεών της προς το μεγάλο μονοπωλιακό κεφάλαιο, αλλά και τη στηρίζουν εγκωμιάζοντας τα ψίχουλα που πετά στους άνεργους-απλήρωτους και εξαθλιωμένους εργάτες. Για αγώνα ούτε κουβέντα-εξάλλου ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ μήνυσε και διαλάλησε ότι οι απεργίες είναι πια ξεπερασμένες!! Αυτός είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στηρίζει μέχρι τα «μπούνια» την αστική τάξη, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Χρέος και καθήκον κάθε τίμιου-υπερήφανου εργάτη είναι να τους γυρίσει την πλάτη.

 

Συνάδελφοι οι εξελίξεις στη Χαλυβουργική επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά τις εκτιμήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ :

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για «δίκαιη ανάπτυξη». Η ανάπτυξη της οικονομίας και η έξοδος από την κρίση, θα πατήσουν στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα, στη χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, του λαού.

 

Συνάδελφοι σας καλούμε με ανεβασμένο αίσθημα ευθύνης και ταξικό κριτήριο να εκτιμήσετε τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο όπου εργάζεστε, όχι ξεκομμένα αλλά δεμένα με τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα, την ευρύτερη περιοχή, παγκόσμια. Η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, τα 88 νέα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, οι πλειστηριασμοί, οι νέες μειώσεις των συντάξεων, η συνέχιση της φοροεπιδρομής κλπ, όπως και η ολοένα πιο ενεργή συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, η μετατροπή της χώρας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, έχουν κοινό στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων, την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς, των κερδών και των μεριδίων τους από τη λεία των πολέμων, την καταστροφή χωρών και το ξεριζωμό λαών.

 

Οι απεργιακοί αγώνες το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά κλάδους, και πιο πρόσφατα τα μαχητικά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια, οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική καταστολή, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές φοιτητών-μαθητών, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν το επόμενο διάστημα, ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα στη συσπείρωση και την οργάνωση της πάλης ευρύτερων εργατικών και λαϊκών τμημάτων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 

Συνάδελφε Χαλυβουργέκάνε τώρα το βήμα συσπειρώσου στο ταξικό εργατικό κίνημα. Οργανώσου στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.

Πάρε μέρος στην Απεργία της 1η Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ελευσίνα- πλατεία Ηρώων 10:00 π.μ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...