Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Για τις 3 απολύσεις για συνδικαλιστική δράση στην PAPERPACK

Δημοσιεύτηκε στις

Φαίνεται πως η εργοδοσία στην PAPERPACK δεν μπορεί να ανεχτεί ούτε το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται. Έτσι εξηγείται και η προσπάθειά της το προηγούμενο διάστημα να κρατήσει μακριά τους εργαζόμενους από το συνδικάτο τους και τώρα με τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις των τριών συναδέλφων μας να τους τρομοκρατήσει για να μην σηκώσουν κεφάλι.

Και βέβαια μπορεί η εργοδοσία να ισχυρίζεται ότι θέλει, όμως η πραγματικότητα είναι πως επιχειρεί να τιμωρήσει τους τρεις εργαζόμενους επειδή βγήκαν μπροστά και διεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συμμετέχουν στη δράση του συνδικάτου τους, στις εκλογές που έγιναν μερικές μέρες πριν.

Ο ένας συνάδελφος από αυτούς που απολύθηκαν ήταν υποψήφιος στις εκλογές του συνδικάτου Τύπου – Χάρτου ενώ η συναδέλφισσα που εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και έληγε σε ένα μήνα, ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Μάλιστα προχώρησαν στις απολύσεις μόλις ενημερώθηκαν για την εκλογή του δεύτερου υποψηφίου από την επιχείρηση στο Δ.Σ. του συνδικάτου.

Δεν μας προξενεί κατάπληξη το περιστατικό αφού είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από κοινού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εργοδότες ενάντια στην οργάνωση και τη δράση των συνδικάτων με αποκορύφωμα το νόμο που ψηφίστηκε λίγες μέρες πριν για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία.

Καλούμε την εργοδοσία της επιχείρησης PAPERPACK να πάρει πίσω τις απολύσεις και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στις επιθέσεις σε πρωτοπόρους εργάτες, μπροστά σε όποιον θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στις άδικες απολύσεις, να οργανωθούν στο συνδικάτο και όλοι μαζί με τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας.

 

Αγωνιστικά

 Η Διοίκηση

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...