Αίτημα για έκτακτη Συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Προς : τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε.

 

Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι το Προεδρείο της ΓΣΕΕ προχώρησε σε συμφωνία με τις εργοδοτικές ενώσεις και μάλιστα πραγματοποιώντας κρυφά συνάντηση μαζί τους.

Προχωρήσατε στη συμφωνία χωρίς να κρατήσετε ούτε καν τους τύπους. Δε συνεδρίασε κανένα όργανο που δείχνει τη βιασύνη σας να συνυπογράψετε την πολιτική εργοδοτικών οργανώσεων και κυβέρνησης. Γνωρίζετε επίσης ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων, των τροφίμων, των ηθοποιών και μουσικών και κινητοποιήσεις άλλων κλάδων.

Tο κοινοποιημένο με εξώδικο προς τους εργοδότες πλαίσιο αιτημάτων καθώς και οι αποφάσεις του ΓΣ της ΓΣΕΕ είναι διαφορετικά από αυτά που συμφωνήσατε.

Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου ήταν η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ αύριο 20 Μάρτη στις 10π.μ. με θέμα την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη στάση του προεδρείου.

 

Δ.Α.Σ

Περισσότερα

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις άθλιες συνθήκες των προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη

Καταγγέλλουμε την αναλγησία, την απανθρωπιά και την βαρβαρότητα της ρατσιστικής πολιτικής που εφαρμόζει η...
00:01:20

Δεν θα δεχτούμε τον εργασιακό μεσαίωνα! 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο (ΣΠΟΤ – ΑΦΙΣΕΣ)

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το σποτ και επισυναπτόμενα τις αφίσες του ΠΑΜΕ...

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ: Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα

Με τον αγώνα μας να τσακίσουμε το νομοσχέδιο-γκιλοτίνα κυβέρνησης εργοδοσίας για 13ωρη ημερήσια δουλειά Με...