Καταγγελία του ΜΑΣ για την απαράδεκτη απόφαση καταδίκης απεργών χαλυβουργών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταδικάζει την απόφαση των δικαστηρίων να επιβάλλουν ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή σε 5 εργαζόμενους αγωνιστές-απεργούς της Χαλυβουργίας. Απόφαση που πάρθηκε μετά από μηνύσεις απεργοσπαστών και ανθρώπων της εργοδοσίας κάτι που αποδεικνύει μεταξύ άλλων πως όταν απειλούνται τα συμφέροντα της εργοδοσίας η «ουδέτερη» δικαιοσύνη σπεύδει να τα υπερασπιστεί!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας και καταγγέλουμε την απόφαση αυτή ως αντιδραστική που στόχο έχει την ποινικοποίηση του 9μηνου ηρωικού αγώνα των Χαλυβουργών ακριβώς επειδή αποτέλεσε παράδειγμα για τους αγώνες μας αλλά και συνάντησε την ολόπλευρη και μαζική αλληλεγγύη εργατών, φοιτητών και του υπόλοιπου λαού.

Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζόμενων χαλυβουργών, όχι μόνο γιατί ο αγώνας τους ήταν δίκαιος αλλά και γιατί η προσπάθεια τρομοκράτησης τους αφορά κάθε φοιτητή που σηκώνει κεφάλι, που διαλέγει το δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης.

Καταγγέλουμε ακόμα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία έχει πρωτοστατήσει στο χτύπημα της συλλογικής και οργανωμένης δράσης μέσα από μια σειρά περιστατικά έντασης της καταστολής, όπως το χτύπημα της κινητοποίησης ενάντια στους πλειστηριασμούς και των φοιτητών και καθηγητών στο υπουργείο παιδείας, αλλά και μέσα από την ψήφιση του νόμου ενάντια στην απεργία. Θέλουν να στρώσουν το έδαφος με κάθε τρόπο ώστε να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τις γειτονιές για να περνάνε ανενόχλητοι την κυβερνητική πολιτική που τσακίζει το δικαίωμα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους χαλυβουργούς που δικάζονται και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας, την καταστολή που τη συνοδεύει, για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...