Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας- Πρόνοιας: 23 Νοέμβρη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 12 π.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

Αττική: Στάση εργασίας 11πμ- 3μμ για όλο το προσωπικό

Περιφέρεια: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία επικουρικών, συμβασιούχων, εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια να δώσουμε όλοι μαζί δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Υγείας που αφήνει απλήρωτους εκατοντάδες συναδέλφους μας. Κανείς να μη συμβιβαστεί με την απλήρωτη εργασία! Κανείς να μη συμβιβαστεί με τις απολύσεις συναδέλφων μας, τη στιγμή μάλιστα που η εντατικοποίηση στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού και υπάρχει ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων!

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την απλήρωτη εργασία επικουρικών και συμβασιούχων, κι όμως πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους επιτρόπους που ερμηνεύουν τους αντεργατικούς νόμους, ενώ η ίδια έχει φροντίσει να παραμείνουν σε ισχύ και να εδραιωθούν ακόμη περισσότερο. Επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, επεκτείνει την ομηρία συναδέλφων μας που βρίσκονται υπό απόλυση με τη λήξη της σύμβασης, αυξάνει το προσωπικό που πληρώνεται με έσοδα από την επιχειρηματική λειτουργία των υγειονομικών μονάδων και την ίδια ώρα μειώνει την κρατική επιχορήγηση προς αυτά!

Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ απολύονται το πρώτο τρίμηνο του 2018, συμβασιούχοι στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη που εργάζονται χρόνια στον κλάδο ως εργολαβικοί είναι «στον αέρα» μετά το πέρας της 24μηνης σύμβασης τους με τις Διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων. Αρκετοί αναγκάζονται σε παραίτηση, μην αντέχοντας να δουλεύουν μήνες απλήρωτοι όπως συμβασιούχες καθαρίστριες στα ΠΕΔΥ. Η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες επιδιώκουν να γίνει δεύτερο πετσί μας αυτή η βαρβαρότητα! Οι εργαζόμενοι έχουμε άλλη επιλογή και με ανυποχώρητο συλλογικό αγώνα μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

 

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα!

Περισσότερα

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ: Αποχαιρετάμε την Αθηνά των αγώνων, την Αθηνά μας

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτορεπόρτερ, διοικητικοί που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αποχαιρετούμε...

Εκδήλωση για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου,...

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...