Σχόλιο για την εκδήλωση του ΣΕΒ για το μέλλον της δουλείας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τους συνεταίρους του Κοινωνικού εταιρισμού ΣΕΒ – ΓΣΒΕΕ – ΕΣΕΕ – ΣΕΤΕ – ΓΣΕΕ και το ILO με θέμα το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο. Αυτοί που χαντάκωσαν τους εργαζόμενους και έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση ζούγκλας για την εργατική τάξη, συνευρίσκονται για να δουν πώς αυτή η κατάσταση γαλέρας θα γίνει το μόνιμο μέλλον, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους.

            Ήταν ένα συνέδριο για το μέλλον της δουλείας. Ένα συνέδριο για τη σύγχρονη σκλαβιά. Να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι τι κατακτήσεις υπήρχαν. Να ξεχάσουμε τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, το σταθερό χρόνο εργασίας, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση κλπ. Να μάθουμε να ζούμε με ότι ορίζει, ότι προσφέρει το αφεντικό. Να μας χρησιμοποιούν όσο, όπου, όποτε και όπως θέλουν.

            Μαζί με τα αφεντικά και ο υπάλληλος τους η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που πρωταγωνιστεί για την υλοποίηση του μέλλοντος της δουλείας.

            Εμείς οι εργαζόμενοι να περάσουμε στην αντεπίθεση. Τίποτε δεν τελείωσε. Με οργάνωση, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να δώσουμε απάντηση σ’ όλα αυτά διεκδικώντας το δικό μας μέλλον.

Γι’ αυτό καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να δώσουμε απάντηση με την μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

 

Περισσότερα

Καταγγελία για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση που βγάζει παράνομη την απεργία στην TASTY FOODS – Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στο γύψο

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε «παράνομη» την απεργία που...

Κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας για την 8η Μάρτη ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μαζί με τα σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, προχώρησαν χθες σε...

Στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους

Οι εφοπλιστές θησαυρίζουν από τον πόλεμο και απαιτούν από τους ναυτεργάτες να υπογράφουν τη...