Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου για την στάση της εταιρείας BIC VIOLEX A.E να μην επιτρέπει την είσοδο στο χώρο της εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Κύριοι,

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της Εταιρείας BIC VIOLEX A.E. , για την άρνηση της, πάνω από ένα χρόνο τώρα , να μας επιτρέψει την είσοδο στον χώρο εργασίας , όπως προβλέπει ο Νόμος 1264/82 , έτσι ώστε να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους της Εταιρείας . Το ίδιο και την κυβερνητική πολιτική , και την ίδια την Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να νομοθετήσει την απαγόρευση των απεργιών , την παρεμπόδιση γενικότερα της οργάνωσης των εργαζόμενων.

Με αφορμή μια σειρά εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί , με πιο πρόσφατο αυτό που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο , που είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του αντίχειρα  συναδέλφισσας , η Διοίκηση του Συνδικάτου μας στις 29/6/2017 , έστειλε έγγραφο – καταγγελία προς εσάς , καθώς και στο αρμόδιο ΚΕΠΕΚ , καταγγέλλοντας την στάση της Εταιρείας η οποία στην αρχή αρνήθηκε κάθε συζήτηση μαζί μας για το σοβαρό συμβάν και μετά την επιμονή μας , μας απάντησαν ότι δεν  δίνουν πληροφορίες σε κανέναν  για οτιδήποτε συμβαίνει εντός της Εταιρείας.!! και επίσης ότι  δεν γνώριζαν να έγινε κανένα ατύχημα. !! 

Στη συνέχεια στις 5/7/2017 στείλαμε επιστολή προς την Εταιρεία και ζητούσαμε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα αντιπροσωπεία των μελών της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου μας , να επισκεφθεί το Εργοστάσιο στην Άνοιξη και να περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις του όπως Νόμος 1264/82 προβλέπει .

Η απάντηση όμως που λάβαμε από την Εταιρεία ήταν για μια ακόμα φορά αρνητική . Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε από την αρμόδια Επιθεώρηση της Άνοιξης να παρέμβει και να καλέσει άμεσα την Εταιρεία σε συνάντηση .

Κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31/8/2017 , παρουσία εκπροσώπων του Συνδικάτου μας και της Εταιρείας , η επιθεώρηση υπέδειξε εγγράφως στην Εταιρεία ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 , παράγραφος 6 του Ν. 1264/82 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάθε βαθμού έχουν δικαίωμα να διανέμουν ανακοινώσεις τους μέσα στον χώρο εργασίας , εκτός χρόνου απασχόλησης . Χρόνος δε απασχόλησης είναι εκείνος που στην διάρκειά του ο εργαζόμενος δεν οφείλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Εργοδότη (άρθρο 6 , παρ.1 του Ν.1264/82) . Στα πλαίσια αυτά η Υπηρεσία κάλεσε την Επιχείρηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση αιτήματος του Συνδικάτου Μετάλλου να διανέμει ανακοινώσεις στους χώρους συγκέντρωσης του προσωπικού , κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης και συνεννόησης με την Επιχείρηση , ώστε να μην παρεμποδίζεται η κανονική λειτουργία της .

Παρόλα αυτά σε νέο έγγραφο μας με το οποίο γνωστοποιούσαμε ότι αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα θα επισκεφθεί τον χώρο εργασίας σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 5/10/2017 και ώρα 10 το πρωί , με βάση και τις υποδείξεις της Επιθεώρησης , η Εταιρεία μας έστειλε αρνητική απάντηση .

Συνέπεια όλης αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ενημερωθούν για μια σειρά ζητήματα που τους αφορούν όπως το συνταξιοδοτικό ,το φορολογικό , η υγεία, η παιδεία , η κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς, οι πλειστηριασμοί , οι κατασχέσεις λογαριασμών , ο αγώνας για πλήρη και σταθερή εργασία , για αυξήσεις στους μισθούς , για υπογραφή ΣΣΕ Κλαδικής και Επιχειρησιακής κ.α.

Σκοπός του Συνδικάτου μας είναι επίσης να συζητάμε με τους εργαζόμενους για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας , για τα ζητήματα εντατικοποίησης της εργασίας και κατά πόσο  αυτά ευθύνονται για ατυχήματα, αλλά και επαγγελματικές ασθένειες . Δεν  διαταράσσουμε την λειτουργία την παραγωγική, δεν σταματάμε τις μηχανές , δεν σταματάει ο εργάτης να παράγει κέρδη για την Εταιρεία. 

Το γιατί μας εμποδίζουν κάθε φορά να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους είναι σαφέστατο και γι’ αυτό μας αρνούνται την είσοδό μας στον χώρο: Γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα εντατικοποίησης της εργασίας αλλά και πολλά άλλα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι και δεν θέλουν να τα κουβεντιάζουμε .

Τα αφεντικά να σχεδιάζουν νέα κέρδη και οι εργάτες να προσπαθούν να ζήσουν με μισθούς πείνας και μέτρα κόλαση από τις Κυβερνήσεις  που μας λεηλατούν το εισόδημα, που μας κάνουν το βίο αβίωτο. Δεν θέλουν να σκεπτόμαστε, θέλουν  μόνο να τους παράγουμε κέρδη  .

Δεν θα κάνουμε πίσω. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να συζητάνε μεταξύ τους να διατυπώνουν αιτήματα , να θέλουν και αυτοί να ζήσουν καλύτερα.  

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...