Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής : Όχι στα πυρηνικά στην Βάση του Άραξου

Δημοσιεύτηκε στις

Το ακούσαμε κι αυτό από την «αριστερή» κατά τα άλλα κυβέρνηση! Ετοιμάζονται να φέρουν πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ στην στρατιωτική βάση του Άραξου!

Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας πρέπει να αντιδράσουν μαζικά στην είδηση αυτή. Μας αφορά όλους. Ας σκεφτούμε: ποιου το συμφέρον διασφαλίζουν οι πυρηνικές κεφαλές στην χώρα μας; Αφορούν την καλύτερη ζωή του λαού μας, την ασφάλειά μας; Το αντίθετο, αφορούν τους ανταγωνισμούς του ΝΑΤΟ με τους άλλους ιμπεριαλιστές. Αφορούν τον έλεγχο και την μοιρασιά των αγορών, των ενεργειακών κοιτασμάτων, των αγωγών μεταφοράς ενέργειας.

Οι πληροφορίες για την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου δεν είναι ξεκομμένο γεγονός από τις γενικότερες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, δεν είναι ξεκομμένο από τα αφηγήματα της κυβέρνησης περί “δίκαιης ανάπτυξης“. Οι εξελίξεις και με τη βάση του Αράξου συνδέονται άμεσα με την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, του Κατάκολου, του Κυπαρισσιακού κόλπου και του Ιονίου γενικότερα. Συνδέονται με το ότι εξελίσσεται στην περιοχή επενδυτική δραστηριότητα πολυεθνικών κολοσσών (“Total”, “Edisson”, “EnergeanOil & Gas”) με τη συμμετοχή και ελληνικών κεφαλαίων, τα ΕΛΠΕ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, παίζοντας με την φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη για τον λαό εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς αυτούς.Στην πρεμούρα της να διασφαλίσει ότι οι μπίζνες του κεφαλαίου θα τρέξουν με «ασφάλεια» στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σπεύδει, όπως φαίνεται, να αναλάβει πρόσθετες επικίνδυνες αποστολές εντός ΝΑΤΟ, ακόμα και για τη «φιλοξενία», στη βάση του Αράξου, πυρηνικών κεφαλών. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την ανανέωση της χρήσης της βάσης της Σούδας από το ΝΑΤΟ, την συζήτηση για νέα βάση στην Κάρπαθο σηματοδοτούν πως χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα κόμματα που είναι υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων. Είναι δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή από όπου περνάει. Μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτοί που έριξαν τις δύο πυρηνικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.

 

  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στη βάση του Άραξου.

  • Παλεύουμε να φύγουν οι βάσεις του θανάτου.

  • Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων

  • Αντιστεκόμαστε στην εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

  • Αγωνιζόμαστε για ρήξη με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για αποδέσμευση απ’ αυτούς.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...