Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Αττικής: Καταγγέλλουμε το έγκλημα στο Σαρωνικό

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μαζί με το Π.Α.ΜΕ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 18:30 στην Πλ. Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Προσυγκέντρωση 18.00 στην Πλ. Καραϊσκάκη (απέναντι από ΗΣΑΠ Πειραιά)

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η Κεντρική Διοίκηση της ΕΛΕΠΑ, καταγγέλλει το νέο έγκλημα στο Σαρωνικό που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Η ρύπανση στον Σαρωνικό επιβάλλεται να μας απασχολήσει όλους γιατί αποτελεί μια ακόμα τραγωδία της οποίας το μέγεθος είναι ανυπολόγιστο και οι συνέπειες της οικολογικής καταστροφής τεράστιες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν άμεσα.Η προστασία του περιβάλλοντος, που συνδέεται με τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Υπέργηρα και ακατάλληλα πλοία, που μπορούν να γίνουν νεκροταφεία για ναυτεργάτες και επιβάτες, ανύπαρκτες υποδομές για πρόληψη και αποφυγή καταστροφών, έρχονται δίπλα στη διάλυση των ΣΣΕ, στη διάλυση του εργάσιμου χρόνου, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων, στην καταστολή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη αφού στηρίζει την πολιτική που πάνω από όλα βάζει το κέρδος. Γίνεται για μια ακόμη φορά φανερό με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το κίνητρο του κέρδους δεν μπορεί να συμβαδίζει ούτε με την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζόμενων, ούτε με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ας θυμηθούμε το αντίστοιχο παράδειγμα που φέρνει στις μνήμες μας τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχει  η εξόρυξη πετρελαίου και η μεταφορά του, όταν αυτή γίνεται με γνώμονα το κέρδος, αυτό της εξέδρας άντλησης πετρελαίου της BP, στο κόλπο του Μεξικό, που οδήγησε σε μια καταστροφή τεράστιας κλίμακας, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε εκατομμύρια εργαζόμενους, στην τοπική οικονομία, στο περιβάλλον.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

  • Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία να αναλάβει το κόστος, έτσι ώστε να μη μετακυλιστεί  στο λαό.

  • Πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα στους ναυτεργάτες, όπως και σε όλους τους κλάδους.

  • Να αντισταθούμε στα αναπτυξιακά σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που θυσιάζουν την υγεία, το περιβάλλον και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζόμενων μπροστά στην καπιταλιστική κερδοφορία, να παλέψουμε για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, αυτόν που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος.

 

 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΟΛΥΝΣΗ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ-

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΓΗΚΑΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...