Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ)

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) στον αγώνα τους ενάντια στις προτάσεις για απολύσεις ή κλείσιμο του Ινστιτούτου μετά την προσχεδιασμένη αποχώρηση του ΣΕΒ.

Η διαχρονική υποχρηματοδότηση του Ινστιτούτου, η υποβάθμιση των υποδομών του και η μεθόδευση συρρίκνωσής ή κλεισίματος του, είναι ενταγμένη στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που θυσιάζει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, πλευρά της οποίας είναι και η υποβάθμιση της αναγκαίας έρευνας για τις συνθήκες εργασίας. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, είναι που οδηγεί το ΕΛΙΝΥΑΕ σε ανεπαρκή χρηματοδότηση και τη συσχετίζει με την κρατική πολιτική «στάσης πληρωμών» για να εμφανίζει, εκτός των άλλων, δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, όσο συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Ο αγώνας των εργαζόμενων του ΕΛΙΝΥΑΕ μπορεί να δεθεί ακόμα περισσότερο με τον αγώνα του ταξικού εργατικού κινήματος για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας για την προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, με μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ-ΔΝΤ.

Καλούμε σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ με ανακοινώσεις συμπαράστασης και ενεργό στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του σωματείου τους.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει την ευθύνη να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή των σχεδίων απολύσεων, συρρίκνωσης και κλεισίματος του Ινστιτούτου, για την αύξηση της χρηματοδότησής του από το ΛΑΕΚ και άλλες πηγές και κυρίως για την ουσιαστική λειτουργία και προσανατολισμό του έργου του για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων της χώρας μας.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...