Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν να καταγγελθούν οι συμβάσεις που υπογράφει έναντι αμοιβής ο Γ.Γ της ΠΝΟ Χαλάς σε συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωση Μεταφορών (ITF) την αντίστοιχη ευρωπαϊκή (ETF) και τους εφοπλιστές για τα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται η κλαδική ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες, αλλά συμβάσεις με μισθούς πείνας, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, σε συνθήκες γαλέρας.

Απαιτούμε να δοθούν αναλυτικές καταστάσεις με τις ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία και τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από αυτές τις συμβάσεις που είναι σε ισχύει.

Αυτή η κατάσταση ενισχύει την αδιαλλαξία των εφοπλιστών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αυτό καταγράφεται και από το γεγονός ότι στην ποντοπόρο ναυτιλία έχουν να ανανεωθούν οι ΣΣΕ από το 2010.

Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ για τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών, με την λήψη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

  ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

 

 

 

Περισσότερα

Αντιπροσωπεία πραγματοποίησε περιοδεία σε αφετηρίες λεωφορειακών γραμμών του Ο.Α.Σ.Α

Αντιπροσωπεία που την αποτελούσαν  εργαζόμενοι και εκλεγμένοι  από τα  σωματεία της Ο.ΣΥ., μέλη της...

Ευχές στον σύντροφο Σπ. Μαρίνη για το νέο μέλος της οικογένειάς του

Εκ μέρους της Γραμματείας ευχόμαστε στον σύντροφο Σπύρο Μαρίνη, Πρόεδρο της ΔΟΕ και μέλος...

Μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους της Boeing

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί εκατοντάδες συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, εκφράζει...