Δελτίο Τύπου του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για την απεργία στον ΤΟΞΟΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας χαιρετίζει τους συναδέλφους μας στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ που βρίσκονται σε απεργία από την 7 Ιούλη και δίνουν παλικαρίσια τη μάχη σε έναν δίκαιο αγώνα, διεκδικώντας τα στοιχειώδη, όπως,  αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας, δεδουλευμένα μεροκάματα, μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Αποδεικνύεται οτι ακόμα και για τα αυτονόητα σήμερα απαιτείται αγώνας. Αποδεικνύεται οτι όλα αυτά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες, έντειναν την ασυδοσία και τον αυταρχισμό της εργοδοσίας, της έλυσαν τα χέρια, νιώθει μεγαλύτερη «ασφάλεια» να εκμεταλλεύεται εργάτες. Η κατάσταση αυτή έχει παγιωθεί σε πολλούς χώρους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, ακριβώς επειδή πρόκειται για ενιαία επίθεση κεφαλαίου-εργοδοσίας, ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο για φθηνή εργασία, μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους! Οι συνάδελφοι στον ΤΟΞΟΤΗ, συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, μέσα από μαζικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους αποφασισμένοι να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματά τους, όπως κάνουν χρόνια τώρα. Ο,τι έχουν πετύχει ως σήμερα, το πέτυχαν μέσα από σκληρές μάχες και γνωρίζουν πολύ καλά οτι μόνο έτσι μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλει τον διευθυντή της Περιοχής Κορίνθου του ΔΕΔΔΗΕ Α. Δεληγιάννη, ο οποίος απειλεί να σύρει στα δικαστήρια το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και πρωτοπόρους εργαζόμενους του ΤΟΞΟΤΗ στην περιοχή, γιατί απεργούν για τα δικαιώματά τους, γιατί «τολμούν» να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Υποθέτουμε οτι ο ίδιος δεν δουλεύει τζάμπα!  Αν ο ΔΕΔΔΗΕ έχει παράπονα που ο εργολάβος δεν εκτελεί τις εργασίες που υποχρεούται βάσει σύμβασης που έχει υπογράψει με τον ΔΕΔΔΗΕ, ας ψάξει ο ΔΕΔΔΗΕ και ο κάθε διευθυντής του να βρουν τον εργολάβο  και να μην ασχολούνται με τους εργάτες, οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά τους να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Εκτός κι αν ο κ. Δεληγιάννης δεν θέλει ή δεν τον ενδιαφέρει αν ο ΤΟΞΟΤΗΣ πληρώνει δεδουλευμένα και αν εφαρμόζει μέτρα Υγείας και Ασφάλειας. Ίσως να ενδιαφέρεται για τα κέρδη του ΤΟΞΟΤΗ περισσότερο από τις ζωές των εργαζομένων.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας δεν θα κάνει πίσω στις όποιες απειλές της όποιας εργοδοσίας και θα στηρίξει κάθε εργαζόμενο που απειλείται! Καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΤΟΞΟΤΗ ενωμένοι και αλληλέγγυοι να σταθούν απέναντι στην εργοδοσία και να διεδικήσουν τα δικαιώματά τους.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...