Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας για την κινητοποίηση στην Πάτμο

Δημοσιεύτηκε στις

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στις 27 Γενάρη, στηρίζουμε τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Πάτμου. Απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι προς την κυβέρνηση.

Η πλήρης στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου και του Ιατρείου του νησιού Αρκιών, ο εξοπλισμός τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων και των επισκεπτών στα νησιά Πάτμος- Λειψοί- Αγαθονήσι- Αρκοί δεν μπορεί, παρά να θεωρούνται δεδομένα το 2017 με την τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, την ανάπτυξη της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Ούτε βήμα δεν κάνουμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες των υγειονομικών και των εργατικών λαϊκών στρωμάτων!

Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και αναγκαίων ειδικοτήτων, οι ελλείψεις σε αναγκαίο εξοπλισμό, η υποχρηματοδότηση των υγειονομικών μονάδων δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες.

Στην απαράδεκτη καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών του προσωπικού που πληρώνονται με περικοπή (!) από τη Διοίκηση και την ΥΠΕ ήρθε να προστεθεί και η άδικη αναδρομική περικοπή κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής με απόφαση της 2ης ΥΠΕ!

Εμπόδιο για να υλοποιηθούν τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα των υγειονομικών και των κατοίκων των νησιών της περιοχής είναι η πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζει μισθούς, λαϊκό εισόδημα, εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα.

Γι αυτό ο αγώνας για Αποκλειστικά Δημόσια Σύγχρονη και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ο αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα μπορεί να έχει αποτελέσματα νικηφόρα μόνο σε σύγκρουση με την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, σε σύγκρουση με τους Μονοπωλιακούς Ομίλους, τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα.

Περισσότερα

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...