Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου : Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις και να αθωωθούν οι συνάδελφοι του ΕΚ Ζακύνθου

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου που δικάζονται για τη συνδικαλιστική τους δράση και απαιτεί την αθώωσή τους.

 Οι συνδικαλιστικές διώξεις τόσο στην Ζάκυνθο, όσο και στα νησιά μας (Σάμο και Ικαρία), αλλά και σε όλη την χώρα έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Σε τακτά χρονικά διαστήματα στήνονται δικαστήρια και καθίζουν στο σκαμνί συνδικαλιστές, εργαζόμενους, μαθητές, αγρότες για την δράση τους και τους αγώνες τους.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, θέλει σιγή ιχθύος από το λαό. Θέλει εργατικό και λαϊκό κίνημα συναινετικό και υποταγμένο στα συμφέροντα που η ίδια εξυπηρετεί, δηλαδή στα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Θέλει εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και φίμωση των αγώνων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Γι αυτό και φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

 Το ταξικό εργατικό κίνημα παλεύει και θα παλεύει με άξονα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Δεν τρομοκρατείται και δεν υποστέλλει τις σημαίες του. Η λυσσασμένη επίθεση κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντιλαϊκούς νόμους, με δικαστικές διώξεις, με δικαστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των συνδικάτων, με απαγορεύσεις απεργιών, δείχνει ότι φοβούνται το λαό και το κίνημα του.

Ο λαός με την δύναμή του, την οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία, δυναμώνοντας την ταξική γραμμή πάλης και το ΠΑΜΕ θα ανατρέψει τη βαρβαρότητα την οποία ζούμε.

 Οι συνάδελφοι που δικάζονται αύριο στη Ζάκυνθο έπραξαν το καθήκον τους σε αυτή τη γραμμή πάλης. Είναι αθώοι!! Η δίωξή τους είναι απόρροια την γενικευμένης επίθεσης και της τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.

 Απαιτούμε να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ!

 

ΗΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...