Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων για το Συλλαλητήριο την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην Ομόνοια

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες

 Τα νέα μέτρα που ακολουθούν στα εργασιακά, στις απολύσεις, στο δικαίωμα στην απεργία, τα συνεχόμενα φορολογικά μέτρα που στριμώχνουν στον τοίχο την εργατική-λαϊκή οικογένεια έχουν έναν και μόνο κερδισμένο: Τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την προστασία και τον πολλαπλασιασμό των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου σε κάθε κλάδο.

Ετοιμάζουν νέα πλήγματα, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν διεκδικήσουμε!

 Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζόμενων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και των Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Να μη συμβιβαστούμε με τις εργασιακές σχέσεις δύο και τριών ταχυτήτων που επικρατούνε στα εργοστάσια του κλάδου. Να απαιτήσουμε την κατάργηση των «δουλεμπορικών γραφείων».

Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε πείρα, πως το δίκιο μας μπορούμε να το βρούμε στο δρόμο του αγώνα, αρκεί να πατάμε γερά στα πόδια μας, να δουλεύουμε συλλογικά, χωρίς να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε διάφορους «σωτήρες». Η ιστορία του κλάδου, είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, αλλά ακόμα και τώρα στις συνθήκες της κρίσης, στους χώρους που οι εργαζόμενοι αντισταθήκανε οργανωμένα στην εργοδοτική επιθετικότητα, εξακολουθούν να κρατάνε δικαιώματα.  Έχοντας στα χέρια μας το όπλο της ταξικής αλληλεγγύης που είναι πανίσχυρο. Σε αυτή την αναμέτρηση, οι εργαζόμενοι μπορούμε να βγούμε νικητές, αρκεί να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να κάνουμε βήματα στην οργάνωση της πάλης, που δεν έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

 Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία! Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας!

 Έχουν στο στόχαστρο το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία! Μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα επιδιώκουν να θάψουν το δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με αντίσταση. Χτυπούν τα σωματεία που παραμένουν, δύναμη των εργατικών – συνδικαλιστικών αγώνων. Για να δικαιολογήσουν αυτή τους τη στάση, προβάλουν τα κακά παραδείγματα σωματείων και συνδικαλιστών, κρύβοντας ότι είναι «δικά τους παιδιά» στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ!  Οργάνωση στο σωματείο μας!
Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, διευρύνουμε τη λαϊκή συμμαχία!

 

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην Ομόνοια

Αγωνιστικά
Η Διοίκηση

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής: Η τρομοκρατία και η κοροϊδία στο ΝΙΚΑ δεν πιάνει πια

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ...

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Κάλεσμα στη Παναττική συγκέντρωση 16 Ιούνη στις 10πμ στο Υπ. Οικονομικών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ Αυτή η εγκληματική πολιτική που...

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Σχετικά με την έλλειψη νοσηλευτών στη νευροχειρουργική κλινική

Οι τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Στη Νευροχειρουργική...