Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις δύο αγωνιστών εργαζομένων από την εταιρεία ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις δύο αγωνιστών εργαζομένων, ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή του ΔΣ της ΕΛΕΠΑ και ενός μέλους του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, από την εταιρεία ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Ε. λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία ενάντια στον Νόμο – Λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Οι εργοδότες κάθε κλάδου δεν θέλουν να έχουν αγωνιστές εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. Προσπαθούν να απαλλαγούν απ αυτούς αλλά και από τα ταξικά συνδικάτα, τους αγωνιστές συνδικαλιστές, γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η συνεπής αγωνιστική στάση και δράση μέσα στο χώρο δουλειάς μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε, ακόμα και στις σημερινές συνθήκες, οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Συνάδελφοι,

Τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν ότι η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας δεν θα έχουν τελειωμό από τους εργοδότες, αναδεικνύουν επίσης την ανάγκη ισχυροποίησης των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών ώστε να γίνουν πιο ικανά στην πάλη ενάντια σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του

Απαιτούμε να πάρει πίσω η εργοδοσία

τις τρομοκρατικές- εκδικητικές απολύσεις

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο – Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων: Για το εργατικό ατύχημα στην Ε65 περιοχή Καλαμπάκας

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου, σε εργοτάξιο της Ε65 ,...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Συνεχίζεται και αύριο Πέμπτη 13 Μαρτίου η εκδίκαση της τραγικής πυρκαγιάς στο Μάτι

Συνεχίζεται και αύριο Πέμπτη 13 Μαρτίου η εκδίκαση της τραγικής πυρκαγιάς στο Μάτι το...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Για εργατικό δυστύχημα

Σήμερα  το πρωί (Τετάρτη 12/3) σκοτώθηκε εργάτης εν ώρα εργασίας.  Άλλος ένας συνάδερφος δεν...