Υπόμνημα- Αίτημα για συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο

Δημοσιεύτηκε στις

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.Υπουργείο Εργασίας

2. Διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ)

3. Μέσα Ενημέρωσης.

 

 Κύριε Υπουργέ.

Με αυτό το υπόμνημα σας ενημερώνουμε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ) Λαυρίου και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση σας να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, η φύλαξη του εργοστασίου έχει περάσει στα χέρια ιδιωτών από το 2005. Από τότε εταιρίες πάνε και έρχονται, με υποσχέσεις ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται στην ώρα τους, αυτά που συμφώνησαν κ.λ.π. Κάνεις δεν κράτησε την υπόσχεσή του, όλοι έκλεβαν τον ιδρώτα των εργαζομένων. Ποτέ δεν πληρώθηκαν βραδινά, Σαββατοκύριακα, αργίες, τον βασικό μισθό και αυτόν με το ζόρι. Σχεδόν ποτέ δεν πήραν όλα τα ένσημά τους. Αν κάποιος απαιτούσε το δίκιο του, του έδειχναν τον δρόμο της εξόδου. Τα χρόνια πέρασαν, το μόνο που έμεινε ίδιο είναι η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εταιριών φύλαξης.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ήταν και είναι δίπλα στους εργαζόμενους όπως και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, αυτό δεν έφτανε, χρειαζόταν και συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, τους οποίους τους είχε πνίξει ο φόβος και το άγχος. Η πλούσια πείρα που αποκτήσαν όλα αυτά τα χρόνια τους έκαναν να ωριμάσουν, είδαν ότι αν αγωνιστούν το μόνο που μπορεί να χάσουν είναι οι αλυσίδες που τους περάσατε όλοι μαζί στα πόδια. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και δεν τις έχουν μόνο οι εταιρίες φύλαξης, αλλά και οι διοικήσεις των ΕΑΣ που έκαναν και Κάνουν την δουλειά τους για να παρουσιάζουν τους ισολογισμούς τους όπως τους βόλευε. Οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διαχρονικά αδιαφορούσαν και αδιαφορούν, πως φυλάσσεται ένας χώρος όπως αυτός των ΕΑΣ, με τι συνθήκες εργάζονται οι εργαζόμενοι.

Σήμερα κάνεις πλέον δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Με την κατάργηση του άρθρου 105 και μετά από τις δηλώσεις σας ότι εξασφαλίζετε την χρηματοδότηση των ειδικών μισθολογίων, μέσα από την κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων, όλοι καταλαβαίνουν ότι βρισκόμαστε μπρος στο τελειωτικό χτύπημα της αμυντικής βιομηχανίας. Οι δηλώσεις συμβούλων ότι οι εργαζόμενοι στην παραγωγή των εργοστασίων ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν όπου νομίζει η διοίκηση, ακόμα και στην φύλαξη, ετοιμάζουν το έδαφος για τις πρώτες απολύσεις που θα γίνουν από τους Σεκιούριτι. Σας προειδοποιούμε ότι η όποια ενέργεια απόλυσης υπάρξει, σεκιούριτι ή μόνιμου προσωπικού θα βρει απέναντί της την οργισμένη αντίδραση των συναδέλφων που μέχρι τώρα τους χρησιμοποιείται σαν εργαζόμενους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, σαν σκλάβους που οι δουλέμποροι «εργολάβοι» τους πεινούν το αίμα.

Αυτά βέβαια είναι οι εντολές των μονοπωλιακών ομίλων που εξυπηρετούνται από την πολιτική της ΕΕ, την οποία στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλες της τις δυνάμεις. Οδηγούν τους εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και στην φοροληστεία, για να ικανοποιούνται τα Γαλλικά, Γερμανικά και Αμερικάνικα μονοπώλια που λυμαίνονται την αγορά των εξοπλιστικών στην Ευρώπη, Όλα αντισυνταγματικά όπως και εσείς καλώς δηλώσατε… Από την άλλη παραδίδετε την αμυντική βιομηχανία στους ιδιώτες με αποτέλεσμα την υποβάθμισή της και σε τελική ανάλυση τον έλεγχο της άμυνας της χώρας από τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία σεκιούριτι FALCON, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους καθώς και την επαναπρόσληψη συνάδελφού τους που η εταιρία απόλυσε επειδή «τόλμησε» να ζητήσει τα δεδουλευμένα. Όπως φαίνεται με την στάση της κυβέρνηση σας είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας που εσείς καταργείτε.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, με επιτροπή από τους εργαζόμενους, ζητάμε συνάντηση μαζί σας, για να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, στο θέμα των θέσεων εργασίας στα Ε.Α.Σ.

Απαιτούμε την πρόσληψη όλων των Σεκιούριτι από τα ΕΑΣ να σταματήσει τώρα το δουλεμπόριο με τις εταιρίες, να χρηματοδοτηθούν τα ΕΑΣ, να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται στα συρτάρια εδώ και χρόνια, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να αναπτυχθεί η αμυντική βιομηχανία με βάση την υπεράσπιση των συνόρων, με βάση την άμυνα της χώρας και όχι με βάση τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και των μακελάρηδων των λαών.

 

 

Περισσότερα

Πρόσκληση για την πλατιά Σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ 3 Σεπτέμβρη 6.30μ.μ.

ΣΥΣΚΕΨΗ "Η οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αντιλαϊκή...

4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα

Σας καλούμε την Παρασκεύη 31 Αυγούστου 2018, στο 4ο Δημοτικό Γλέντι Ταξικής Αλληλεγγύης του...

Κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ για Σύσκεψη 16 Μάη στον Κινηματογράφο Studio στις 6.30 το απόγευμα

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε...