Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πρόσφυγες στη Φιλιππιάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας – Βόνιτσας και Άρτας καθώς και της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό, παρέδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Μάη είδη άμεσης βοήθειας, ρουχισμό, βρεφικά – παιδικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας κ.α. στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Φιλιππιάδα.

Ήταν η δεύτερη παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης που παραδόθηκε προς τους 400 περίπου πρόσφυγες, Αφγανούς και Σύριους (γυναίκες και μικρά παιδιά στην πλειοψηφία τους) που «φιλοξενούνται» αυτή τη στιγμή στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Πετροπουλάκη», στην περιοχή της Φιλιππιάδας. Ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξομειώνεται σχεδόν καθημερινά, αφού πολλοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν τον καταυλισμό λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσης και της απομακρυσμένης θέσης του από τα σύνορα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που παραδόθηκαν στους πρόσφυγες, τόσο στην προχθεσινή επίσκεψη όσο και στην προηγούμενη, στις 23 του Μάρτη, συγκεντρώθηκαν μετά από σχετικό κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων Λευκάδας – Βόνιτσας και Άρτας, καθώς και της γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, προς την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, ως έμπρακτη έκφραση, με αυτό τον τρόπο, της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία, που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες και καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, να συμβάλλουν όσο μπορούν σε αυτή την προσπάθεια, ερχόμενοι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπεύθυνους σε κάθε περιοχή (για την Πρέβεζα με τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, τηλέφωνα επικοινωνίας : 6945934980 και 6974342574).

Απαιτούμε να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» (περιορισμένο φαγητό, αργό και βασανιστικό μοίρασμα της όποιας βοήθειας, που γίνεται από λίγο κάθε φορά, ελλείψεις σε γιατρούς, ελλείψεις σε ρούχα, σκηνές μη προστατευμένες από οξυμένα καιρικά φαινόμενα, μη ύπαρξη οργανωμένων δραστηριοτήτων (π.χ. άθληση και εκπαίδευση για τα παιδιά), ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την πόλη της Φιλιππιάδας κ.ά.).

 

Απαιτούμε επίσης να ικανοποιηθεί άμεσα το κύριο αίτημα των μεταναστών και προσφύγων το οποίο συνεχίζει να παραμένει το άνοιγμα των συνόρων και η μετακίνησή τους σε χώρες της αρεσκείας τους (της κεντρικής Ευρώπης κυρίως) όπου βρίσκονται συγγενείς τους, με σκοπό την επανένωση των οικογενειών τους.

Η γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί το λαό της περιοχής να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που γεννάει την προσφυγιά, και να συνεισφέρει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην αλληλεγγύη, βάζοντας παράλληλα στην άκρη το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Ανακοίνωση – Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων 9-10 Νοέμβρη στο Christmas Theater, Γαλάτσι

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9 – 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, CHRISTMAS...

Μεγάλη Σύσκεψη Συνδικάτων της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες Συνδικάτα της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης και την...
00:01:43

Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους – Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

BINTEO Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Καμία στήριξη στο...