Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας : Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αξιοπρεπείς μισθοί και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων της ELFE (ΒΦΛ) και καταγγέλλει τους σχεδιασμούς της εταιρείας για μείωση των μισθών των δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, το λαό της Καβάλας, να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του εργοστασίου των λιπασμάτων να συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Τρίτη 17 του Μάη στις 19:00 στην πλατεία Καπνεργάτη.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις αξιώσεις της εργοδοσίας που τους καταδικάζουν σε μειώσεις αποδοχών και εργασιακή ανασφάλεια, με μοναδικό σκοπό την συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας της και να παλέψουμε για:

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους ίδιους όρους με την προηγούμενη, ως βάση για περαιτέρω αυξήσεις. Ένταξη όλων των εργαζομένων (όλων των εταιριών) στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπου οι αμοιβές, τα επιδόματα και τα δικαιώματα να καθορίζονται από αυτήν.

  • Να μη περάσουν οι ατομικές και ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 Να απορρίψουν το «τυράκι» της εθελούσιας εξόδου, γιατί είναι πρακτική σε μια προσπάθεια να διασπαστεί ο αγώνας.

 Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ για ένταξη στο σωματείο όλων των εργαζομένων (των εταιριών ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ-PFICELFECENTROFARO) στο εργοστάσιο. Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη.

 Επίσης καλούμε τους συναδέλφους στο εργοστάσιο να μην αφήσουν για ακόμη μία φορά την τύχη τους στους διάφορους σωτήρες, από τις επιτροπές «φορέων» που στήνονται και απαρτίζονται απ’ αυτούς που στηρίζουν και προωθούν όλες τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές που τους καλούν να «μην τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα».

Να γίνουν οι ίδιοι τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων απορρίπτοντας τη λογική του συμβιβασμού, βάζοντας στο επίκεντρο τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες που έρχονται σε αντίθεση με αυτά της εργοδοσίας. Να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις από τα κάτω, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις.

Να δείξουν τη δύναμή τους που βρίσκεται στην ενιαία δράση όλων την εργαζομένων στο εργοστάσιο ασχέτου σχέσεων εργασίας.

Γιατί στην επίθεση που δεχόμαστε σε δικαιώματα και κατακτήσεις έχουμε το χρέος, απέναντι σε μας και στα παιδιά μας, να απαντήσουμε συνάδελφοι. Και η απάντηση πρέπει να είναι μια: «Οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά».

 

Περισσότερα

Εκδήλωση για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 44 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου,...

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...