Η Ομοσπονδία Φαρμάκου καταγγέλλει την πολυεθνική που αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου της ΣΟΦΤΕΞ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την πολυεθνική που αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου της ΣΟΦΤΕΞ στον Βοτανικό, δείχνοντας το δρόμο της ανεργίας στους δεκάδες εργαζόμενους.

 Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πιο ωμό τρόπο ότι οι κεφαλαιοκράτες χρησιμοποιούν τα μέσα παραγωγής που έχουν στα χέρια τους, επενδύουν ή αποεπενδύουν, ανοίγουν ή κλείνουν επιχειρήσεις, με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη τους και δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή των εργαζόμενων και για το δικαίωμα τους στη δουλειά, ούτε δίνουν δεκάρα για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων, για τη χρησιμότητα του προϊόντος που παράγεται.

 Είναι φανερό ότι καμία καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού, ότι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των εργαζόμενων είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα.

 Η ΟΕΦΣΕΕ είναι στο πλευρό των συναδέλφων στη ΣΟΦΤΕΞ στο δύσκολο αγώνα που δίνουν και καλεί και όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου μας να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την ταξική αλληλεγγύη.

 Ξέρουμε πολύ καλά, και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν, ότι η μόνη οριστική διέξοδος για τους εργαζόμενους, αλλά και για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, είναι να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι στον πλούτο που παράγουμε.

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...