4 Χρόνια Από Την Αιματηρή Καταστολή Του Αγώνα Των Εργαζομένων Του Καζακστάν

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό κίνημα του Καζακστάν, στην Συνομοσπονδία Ζαναρτου, ενόψει της συμπλήρωσης 4 χρόνων από την σφαγή του Ζαναοζέν.

Στις 16 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από την αιματηρή καταστολή του δίκαιου αγώνα των απεργών εργαζομένων στα πετρέλαια της πόλης Ζαναοζέν του Καζακστάν. Καταστολή από την Κυβέρνηση του Καζακστάν για να σπάσει η 7μηνη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Ο απολογισμός ήταν 16 εργάτες νεκροί και 60 τραυματίες.

Το ΠΑΜΕ, πιστό στις αρχές του Διεθνισμού και της Αλληλεγγύης είχε στηρίξει πολύμορφα τους αγώνες των εργαζομένων του Καζακστάν. Είχε καταγγείλει τον αυταρχισμό και την καταστολή της Κυβέρνησης του Καζακστάν. Μαζί με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία προχώρησαν σε σειρά πρωτοβουλιών και πιέσεων στην Κυβέρνηση του Καζακστάν για την απελευθέρωση συλληφθέντων συνδικαλιστών και την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Από την άλλη μεριά δεν ξεχνάμε τον ιδιαίτερα βρώμικο ρόλο που είχε παίξει η  ITUC, η κατ’ όνομα Συνδικαλιστική Οργάνωση-όργανο των πολυεθνικών- που είχε εναντιωθεί στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, η πείρα δείχνει ότι οι Κυβερνήσεις ανεξαρτήτως «ταμπέλας» (Αριστερή, Δεξιά, Φιλελεύθερη, Σοσιαλδημοκρατική) μαζί με την ιδεολογική επίθεση στους εργαζόμενους, εντείνουν και κλιμακώνουν τον αυταρχισμό, την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Όπλο των εργατών απέναντι στο Κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και τις Κυβερνήσεις τους είναι η Αλληλεγγύη και ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας.

Περισσότερα

Για τη νέα επίθεση στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους δολοφόνους του Ισραήλ και...

Σχόλιο για την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ για το αίτημα για το ΓΕΜΗΣΟΕ

Η ξεφτίλα των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο....

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας ενάντια στον ανεφοδιασμό πλοίων που συμμετέχουν στο μακελειό του Παλαιστινιακού Λαού ΦΩΤΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ.Ναυτιλίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σωματεία και φορείς μετά από κάλεσμα...