Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Σύλληψη του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην «ΖΑΒΕΛ» κατά τη διάρκεια της Απεργιακής Κινητοποίησης

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν τους μισθούς τους και το δικαίωμα τους στην δουλειά στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «ΖΑΒΕΛ», όπου πριν λίγο συνέλαβαν τον Πρόεδρο του Σωματείου που βρίσκεται σε Απεργιακή Κινητοποίηση.

Οι εργάτες στη ΖΑΒΕΛ, με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο διεκδικούν την καταβολή των μισθών που τους οφείλονται και την ανάκληση των απολύσεων. Απέναντι στα δίκαια αιτήματα τους δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον εργοδότη αλλά και τους μηχανισμούς καταστολής.

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου 3, θέλοντας στους χώρους δουλειάς να κυριαρχεί σιγή νεκροταφείου ενόψει της επιβολής των νέων αντεργατικών μέτρων αξιοποιεί την Αστυνομία για να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα επιχειρήσει και την αλλαγή της Συνδικαλιστικής νομοθεσίας και την κατάργηση του δικαιώματος στην Απεργία. Αυτήν την πολιτική εκμεταλλεύεται η εργοδοσία που έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ απελευθέρωση του Προέδρου του Σωματείου.

Υλοποίηση των Αιτημάτων των Εργαζομένων για 

  • Να ανακληθούν οι απολύσεις.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.
  • Να βγουν οι κάμερες από τους χώρους εργασίας.
  • Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Να σταματήσουν οι οδηγοί να εκβιάζονται για να εκτελέσουν και άλλες εργασίες πέρα της ειδικότητάς τους).
  • Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.Χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

 

Απέναντι στην Τρομοκρατία Εργοδοσίας-Αστυνομίας-Κυβέρνησης Απαντάμε με κλιμάκωση του Αγώνα και της Αλληλεγγύης

Μαζικά να εκφραστεί Αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργαζομένων της ΖΑΒΕΛ

 

Περισσότερα

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Κάτω τα χέρια από τους...

Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα, δημιουργία, συλλογική υπόθεση. Είναι και αγώνας

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ ανοίγουν...

Νέο τεύχος της Πανεργατικής αφιερωμένο στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής του πολέμου και της εκμετάλλευσης, η απάντηση μας είναι...