Πρόσκληση προς Γραμματείες ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ- ΜΑΣ για Σύσκεψη 10.5.13

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Οι περικοπές των τελευταίων χρόνων στις συντάξεις, τις παροχές κοινωνικής ασφάλισης, την υγεία, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους.

Η καταλήστευσή των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για πολλά χρόνια κυρίως των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης, με τα κουρέματα κτλ, έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.

Ταυτόχρονα τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από την επίσημη και ανεπίσημη ανεργία, την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις ή τις χαριστικές πράξεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους, την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων κυρίως μικρών επιχειρήσεων.

Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ό κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις την υγεία, τις κοινωνικές παροχές και η στάση πληρωμών είναι ενδεχόμενος

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Για το ΙΚΑ η μείωση των εσόδων του για το πρώτο τρίμηνο του 2013 είναι από 12 έως 14%. Το ΙΚΑ κάθε χρόνο χάνει ποσά της τάξης των 2.5 δις και η δανειοδότησή του αυξάνεται σταθερά προκειμένου να καταβάλει τις μηνιαίες συντάξεις.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στον ΟΓΑ και άλλα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Ο ΟΑΕΕ για κάθε μήνα εισπράττει 140 περίπου εκατομμύρια και για συντάξει χρειάζεται 240 εκατ.

Πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου για το κτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας των 350 Ευρώ και παρακάτω και την παράδοσή του στους ιδιώτες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΠΑΜΕ σας καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 10.5.13 ώρα 6μμ στα γραφεία του προκειμένου να συζητήσουμε την ανάληψη συγκεκριμένων αγωνιστικών από κοινού, πρωτοβουλιών.

 

 

Περισσότερα

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

  1945-2020 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία   Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής...

Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη 9 Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων 6.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω : Όλοι και όλες τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην...