Αλληλεγγύη στους απολυμένους των κλιναμαξών του ΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

            Συνάντηση με το Σωματείο των 51 απολυμένων προσωπικού Κλιναμαξών – Κλινοθεσίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έγινε σήμερα με το ΠΑΜΕ.

            Οι εκπρόσωποι των 51 απολυμένων από 1-3-2011, εργαζόμενων, ζήτησαν  από το ΠΑΜΕ την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για άμεση ανάκληση των απολύσεών τους και την επαναλειτουργία της δραστηριότητας των δρομολογίων με κλινάμαξες που η κυβέρνηση και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατήργησε.

            Στη συνάντηση από την πλευρά του ΠΑΜΕ τονίστηκε ότι πληρώνουν και αυτοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ε.Ε., της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στόχο έχουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Σιδηρόδρομου και όλων των δραστηριοτήτων του και τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Σ’ αυτή την πολιτική εντάσσεται και η κατάργηση αυτής της δραστηριότητας με συνέπεια τις απολύσεις εργαζομένων μετά από 30 χρόνια εργασίας.

            Τονίστηκαν ακόμη οι ευθύνες της συμβιβασμένης ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος των Σιδηροδρομικών ΠΟΣ,  που έβαλαν πλάτη για χρόνια ολόκληρα για να περάσουν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, αποτέλεσμα των οποίων είναι οι απολύσεις.

            Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, τα συνδικάτα της Αθήνας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

           Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει μαζί με τους εργαζόμενους των κλιναμαξών σε διάφορες μορφές συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων διεκδικώντας:

–          Άμεση ανάκληση των απολύσεων.

      –  Αποκλειστικά δημόσιο, φθηνό και ασφαλή σιδηρόδρομο με εργαζόμενους με σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα. Ένας σιδηρόδρομος που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

00:02:27

Βίντεο με στιγμιότυπα από την συγκλονιστική απεργία της 30ής Οκτώβρη που έγραψε ιστορία!

Εικόνες αγώνα, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, με το σύνθημα που ένωσε εργαζόμενους σε 113...

Το θάψιμο από τα ΜΜΕ δεν μπορεί κρύψει την ιστορική απεργία των λιμενεργατών

Σε 113 λιμάνια, σε πέντε ηπείρους, οι λιμενεργάτες έστειλαν ένα μήνυμα που γράφτηκε στην...

Σήμερα γράφτηκε ιστορία! Συνεχίζουμε με δύναμη και ορμή για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας στις 25 Νοέμβρη

Σήμερα γράφτηκε ιστορία! Συνεχίζουμε με δύναμη και ορμή για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανεργατικής...