Όχι στην εκχώρηση του σχολικού βιβλίου στους ιδιώτες – Δωρεάν όλα τα σχολικά βιβλία για όλους τους μαθητές

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει και καταδικάζει την πρόθεση της κυβέρνησης που εκφράστηκε σήμερα από την υπουργό παιδείας για τη διάλυση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ). Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση εκχωρεί μια ακόμα δραστηριότητα του δημοσίου στους ιδιώτες. Αυτό συνεπάγεται ότι το σχολικό βιβλίο μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έτσι ένα ακόμα τμήμα της δωρεάν παιδείας ιδιωτικοποιείται σε συνθήκες δραματικής μείωσης του εργατικού εισοδήματος με αποτέλεσμα την παραπέρα επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της εργατικής οικογένειας.

Άμεσα, οι εργαζόμενοι στον ΟΕΔΒ κινδυνεύουν με απόλυση ή στην καλύτερη περίπτωση την υποχρεωτική μετάταξη που επιβάλλει εκβιαστικά η κυβέρνηση.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θα πρωτοστατήσει για να συντονιστούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μέσα από δυναμικούς αγώνες να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες αυτής της πολιτικής και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια δημόσια – δωρεάν – αναβαθμισμένη Παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και το βιβλίο κοινωνικό αγαθό.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Επίσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Στοκχόλμης SEKO στην Ελλάδα

Το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Στοκχόλμης SEKO πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στην Ελλάδα. Την Τετάρτη,...

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο εργοτάξιο του Ελληνικού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοτάξιο του Ελληνικού από το Συνδικάτο...

Συνέντευξη με τον Βασίλη Σταμούλη για την απεργία της Πρωτομαγιάς ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη για την απεργία της Πρωτομαγιάς έδωσε ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος...