Για ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Σε λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει τον καταδικασμένο στη συνείδηση των εκπαιδευτικών διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, δείχνοντας έτσι την εμμονή της Κυβέρνησης στην κατάργηση του αντικειμενικού συστήματος προσλήψεων μέσα από την επετηρίδα.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση αποσυνδέει το πτυχίο από το επάγγελμα και μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε απασχολήσιμους. Ταυτόχρονα, μετά την κατάργηση της επετηρίδας, προοπτικά, «λύνονται» τα χέρια της Κυβέρνησης για να «επιλέγει» μόνο τους πιστούς στην κυβερνητική πολιτική εκπαιδευτικούς.

Το ζήτημα της επετηρίδας είναι μία μόνο πλευρά της γνωστής αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε εκπαιδεύσιμους, καταρτίσιμους και τους περισσότερους από αυτούς τους εκβράζει νωρίς νωρίς στον Καιάδα της ανεργίας ενώ παράλληλα γιγαντώνει την παραπαιδεία των φροντιστηρίων και εξαθλιώνει οικονομικά γονείς και οικογένειες.

Το Π.Α.ΜΕ θεωρεί ότι το ζήτημα της Παιδείας είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα ταξικό και υπόθεση κύρια της εργατικής τάξης, γι’ αυτό πρωτοστατεί στη σύγκρουση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και συμπορεύεται με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας όχι μόνο για την επαναφορά της επετηρίδας αλλά για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών νόμων και συνολικά της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...