Η Κυριακή Αργία – Η επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις

Δημοσιεύτηκε στις

 

Διάλεξαν τις μέρες κυβέρνηση και ΣΕΒ για να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Με προκλητικό τρόπο επιχειρούν να λεηλατήσουν ότι έχει αφήσει όρθιο η προηγούμενη επέλαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

  • Υποκρίνονται ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους άνεργους.

  • Υποκρίνονται ότι δήθεν δεν έχουν ελεύθερο χρόνο οι μισθωτοί για να αγοράζουν αγαθά.

Κυβέρνηση, ΣΕΒ και Ε.Ε. είναι που με τις πολιτικές τους γεννούν και αναπαράγουν την φτώχεια και τα βάσανα για το λαό μας. Αυτοί είναι που απολύουν τους μισθωτούς, που κλείνουν επιχειρήσεις. Που σπρώχνουν στον εργασιακό μεσαίωνα.

Αυτό το μεσαίωνα επιδιώκουν μέσα από το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, όπως και μέσα από την κατάργηση της όποιας ασφάλειας παρέχουν οι Συλλογικές Συμβάσεις. Θέλουν τους εργαζόμενους ανασφαλείς, ώστε η πίεση και η τρομοκρατία σε βάρος τους να είναι όσο γίνεται πιο αποτελεσματική. Θέλουν ταυτόχρονα να συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη για τις τσέπες τους.

Αυτή είναι η απανθρωπιά αυτής της πολιτικής, αυτή είναι η απανθρωπιά που γεννά το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Προειδοποιούμε κυβέρνηση και ΣΕΒ, ότι δε θα περάσουν οι επιδιώξεις τους. Τα ταξικά συνδικάτα θα τους αποκαλύπτουν και θα τους κλείσουν το δρόμο. Καλούμε συνδικάτα και συνδικαλιστές να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ, ώστε να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την εργατική αντεπίθεση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...