Για Διευθέτηση χρόνου εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Τα κυβερνητικά μέτρα για την Διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις υπερωρίες είναι βαθιά αντιδραστικά και αντεργατικά. Καμιά Επιτροπή Διευθέτησης και κανένας ανάλογος ελιγμός δεν μπορεί να τα κάνει ηπιότερα και λιγότερο εκμεταλλευτικά.

Οι ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι τεράστιες. Για μια ακόμα φορά συναινούν στην ύπαρξη των ελαστικών μορφών εργασίας και διαφωνούν στο ποιοι και πως θα τ’ αποφασίζουν .

Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αναμονή ούτε για «τουφεκιές» στον αέρα. Απαιτείται μαζική δράση, αποφασιστικός αγώνας ενάντια στο Νομοσχέδιο για τη Διευθέτηση και την ακύρωσή της στην πράξη, η μαζική εγκατάλειψη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, η αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ενδυνάμωση του ΠΑΜΕ παντού σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο στον βασικό οργανωτή των αγώνων και αυθεντικό εκφραστή των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...