ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Στη χθεσινή Συνέλευση των βιομηχάνων οι μάσκες έπεσαν! Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη συμπαιγνία ΣΕΒ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Και οι τρεις τους συμφώνησαν στη λεηλασία των όποιων εργατικών δικαιωμάτων. Και οι τρεις συναποφάσισαν να ξαναεπιτεθούν στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις Εργασιακές Σχέσεις, στη Δημόσια Περιουσία. Αν επιτευχθούν οι στόχοι τους πάμε φουλ για τον εργασιακό μεσαίωνα.

Βιομήχανοι – Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συγκροτούν τους «τρεις σωματοφύλακες» του εκμεταλλευτικού συστήματος. Από κοινού με τα επιτελεία των Βρυξελλών καθορίζουν στρατηγικές σε βάρος της Εργατικής Τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Στην πολιτική αυτή έχουν συστρατευθεί και οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο κατάπτυστο κείμενο που καταργεί την μονιμότητα για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ. Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και αλλού με την γραμμή της ταξικής συνεργασίας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα τους βιομήχανους και τους στόχους τους.

Καλούμε την Εργατική Τάξη σε αγωνιστική επιφυλακή και προειδοποιούμε τους πάντες ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Θα απαντήσουμε οργανωμένα, μαζικά, αποτελεσματικά. Αυτό τον αγώνα, σ΄ αυτές τις συνθήκες, μονάχα το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει την αξιοπιστία για να τον οργανώσει. Μονάχα οι στόχοι του ΠΑΜΕ μπορούν να ενώσουν όλους τους εργαζόμενους με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα και όχι τις κομματικές προτιμήσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...