«Φαρμάκι οι τιμές στα φάρμακα». Αγώνας για δωρεάν πρόσβαση των εργαζομένων στην υγεία και στο φάρμακο.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Μετά τις πρόσφατες ανατιμήσεις, μέχρι και κατά 40% στα φάρμακα, που προώθησαν και επέβαλλαν οι μεγαλοφαρμακοβιομήχανοι με την απόφαση της Κυβέρνησης, η υγεία γίνεται ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Με τις αναδιαρθρώσεις και ιδιωτικοποιήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και με τη στήριξη της Ν.Δ. στον τομέα της περίθαλψης, και τώρα με τις, σε πολλές περιπτώσεις, απρόσιτες τιμές των φαρμάκων, το κεφάλαιο αξιοποιεί γενικά τον τομέα της υγείας ως «φιλέτο» για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του.

Για την εργατική τάξη όμως και για όλους τους εργαζόμενους είναι πρωταρχικό δικαίωμα στην απρόσκοπτη δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους τομείς της υγείας και του φαρμάκου.

Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να διεκδικήσουν αποφασιστικά και να συμβάλουν με την πάλη τους στη δημιουργία των προϋποθέσεων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, δωρεάν φάρμακο, κρατική βιομηχανία φαρμάκου περιουσία του λαού.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...