Για τη συνάντηση Υπουργού Οικονομίας με την ΑΔΕΔΥ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας με την ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ κινήθηκε στην ίδια γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας, του εφικτού, προβάλλοντας μισθολόγιο με αυξήσεις ψίχουλα και παράταση της εφαρμογής της απόφασης του ευρωδικαστηρίου, για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

Οι ταξικές δυνάμεις πρόβαλαν την ανάγκη για ουσιαστική αύξηση στους μισθούς, με κατώτερο βασικό 1.400€. Τη μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων και ευέλικτων εργαζόμενων, για απειθαρχία και μη εφαρμογή της αντεργατικής απόφασης του ευρωδικαστηρίου και ενίσχυση των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο υπουργός προφασιζόμενος τα δημόσια ελλείμματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, ανακοίνωσε ευθαρσώς ότι θα εφαρμόσει τις αντεργατικές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμησή μας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη για την πολιτική της κυβέρνησης, που  θα συνεχίσει την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική με την προηγούμενη της Ν.Δ. 

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να οργανωθούν στα συνδικάτα και να οργανώσουν την πάλη τους χωρίς να δώσουν καμιά ανοχή στην κυβέρνηση. Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να καταργηθούν οι ελαστικές και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Να παλέψουν για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα πρωτοστατήσουν.

 


Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...