Εργατικό Κέντρο Ημαθίας “Γ. ΒΟΥΤΥΡΑΣ”: Καμία ώρα χαμένη. Όλοι μπροστά για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας 25 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΥΓΕΙΑ,  ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Τώρα να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός! Αυτή είναι η δική μας απάντηση απέναντι στην πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, σε ένα κράτος που τσακίζει τις ζωές μας για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων.

Στη Βέροια στις 10:30 στην Πλατεία Δημαρχείου   Στην Νάουσα στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία

Βιώνουμε ήδη τις συνέπειες αυτής της πολιτικής στο πετσί μας:

  • Με την τεράστια ακρίβεια στα καύσιμα , την ενέργεια , τα τρόφιμα , τις μεταφορές, την εμπορευματοποίηση της Υγείας , Παιδείας και της Πρόνοιας.
  • Με την ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς , οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ένα άλλο « πεδίο πολέμου» , στο οποίο μετράμε νεκρούς και σακατεμένους για τα κέρδη τους
  • Με τα ωράρια λάστιχο , 4ωρα – 6ωρα , μισθούς που υπολείπονται κατά 31% σε σχέση με το 2009  , και την «ελευθερία» του να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο μέχρι τα βαθιά γεράματα για να μπορούμε να ζήσουμε.

Βλέπουμε ένα κράτος επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τον λαό, τα σχολεία του, τις υποδομές, τα χωράφια και το βιος του τη στιγμή που στο πρώτο 8μηνο του 2026  τα κρατικά ταμεία έχουν μαζέψει 6,5 δις πλεόνασμα  από τις τσέπες μας και τον ΦΠΑ που πληρώνουμε σε κάθε ανατίμηση.

Από την άλλη πολύ ικανό στο να δίνει στο πιάτο φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές , τους βιομήχανους της πολεμικής οικονομίας , δισεκατομμύρια για τις ΑμερικανοΝατοϊκές «ανάγκες» του πολεμικού σφαγείου όπως τα 4 δις που συμφωνήθηκαν πριν λίγες μέρες με την επίσκεψη του μακελάρη Ρούμπιο στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση την ώρα που δίνει ψίχουλα από τον μόχθο μας , για την ακρίβεια στα καύσιμα , τις κλεμμένες συντάξεις και μισθούς πουλάει το παραμύθι λέγοντας « ότι η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερη ζωή και στους εργαζόμενους».

Το ίδιο προκλητική είναι η ΕΕ , της οποίας οι επίτροποι μας καλούν να διαλέξουμε αν θα έχουμε να φάμε  η να ζεσταθούμε τον χειμώνα , καλώντας μας να συνηθίσουμε να βλέπουμε φέρετρα για τα συμφέροντα των λίγων.

Ο δικός μας κόσμος δεν έχει καμία σχέση με τις δικές τους αξίες και ιδέες:

  • Αυτοί μετράνε 12,1 δισ. ευρώ κέρδη από τις  εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες το 2025 !
  • 1 δις ευρώ κέρδη τα διυλιστήρια της Motor Oil και των ΕΛΠΕ στο πρώτο 6μηνο του 2026 !
  • 26,2 δις κύκλο εργασιών μετράει η βιομηχανία των Τροφίμων , πάνω από 8 δις μόνο τα δύο μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ.

Για να κερδίσουμε εμείς πρέπει να χάσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι

 Μέσος δρόμος δεν υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και το αίμα μας παράγουμε όλον αυτό τον τεράστιο πλούτο και αντί να ζούμε καλύτερα αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια κόλαση. Το ίδιο βιώνουν και οι άλλοι λαοί , πολλοί από τους οποίους σκοτώνονται στα πολεμικά μέτωπα , βιώνουν γενοκτονίες όπως ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός.

Όπλο μας ο οργανωμένος αγώνας , τα σωματεία μας , η ταξική αλληλεγγύη μέσα και έξω από την χώρα μας. Σ’ αυτό τον δρόμο συνεχίζουμε αποφασιστικά για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας στις 25 του Νοέμβρη .

Πιάνουμε το νήμα από τις συγκλονιστικές στιγμές που ζήσαμε στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη , όπου  δεκάδες χιλιάδες εργάτες , αγρότες , επαγγελματίες, συνταξιούχοι , νεολαία βάλαμε τις δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο με σύνθημα καμία θυσία για τους πολέμους και τα κέρδη τους.

Νιώθουμε υπερηφάνεια και παίρνουμε μεγάλη δύναμη από τη συγκλονιστική απεργία των Λιμενεργατών σε πάνω από 60 Λιμάνια σε όλο τον κόσμο με σύνθημα « Δεν θα δουλέψουμε για τους πολέμους σας» . Εκφράζουμε την μαχητική μας αλληλεγγύη σ’ αυτή την μεγάλη μάχη που αποδεικνύει ότι οι εργάτες όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα ίσα ίσα μπορούν να μετατραπούν σε γίγαντα απέναντι στα κέρδη και τους πολέμους των λίγων.

Αυτό βλέπουμε και στους αγώνες στην Ισπανία για την κατοικία , των μαθητών στην Γαλλία οι οποίοι έχουν αγκαλιαστεί από τα εργατικά σωματεία και έχουν στριμώξει τις κυβερνήσεις δίνοντας απάντηση του τι σημαίνει να γίνουμε « περισσότερο Ευρώπη» .

Τώρα πρέπει το κάθε σωματείο , κάθε χώρος δουλειάς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να γίνει κάστρο αγώνα , οργάνωσης και διεκδίκησης .

Να αποδυναμωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ) , που συγκυβερνούν υπέρ των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι καταψήφισαν την απεργία και επέλεξαν να κάνουν καμπάνιες και φιέστες κάτω από την ομπρέλα των « κοινών συμφερόντων εργατών και εργοδοτών» .

Καμία ώρα χαμένη . Όλοι μπροστά για την επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας. Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς , ΣΣΕ , 13ος κ 14ος μισθός και συντάξεις . 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας . Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα και στο ρεύμα. Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων και στα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και των διυλιστηρίων.
  • Κατάργηση των διοδίων στην Αλεξάνδρεια , παροχή ξύλων στο λαό με ευθύνη των Δήμων .
  • Γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία. Έλεγχος υποδομών και εξασφάλιση επάρκειας στην θέρμανση σε σχολεία , νοσοκομεία , δημόσια κτίρια με ευθύνη του κράτους .
  • Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές εκτός συνόρων .
  • Καμία διευκόλυνση για πολεμικές επιχειρήσεις από ελληνικό έδαφος, θάλασσα και αέρα. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: 18 Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά στη γενική συνέλευση του σωματείου

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: 16 Οκτώβρη σύσκεψη για την κλιμάκωση του αγώνα για σύγχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο

Σχολεία υπό Κατάρρευση: Εκεί που το Μέλλον Σβήνει στην Κιμωλία Να γίνει η κραυγή μας...

Σωματεία Κοζάνης: 15 Οκτώβρη σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια

ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ Σύσκεψη σωματείων - φορέων για την...