Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Να δοθεί τώρα λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΤΕΧΑΝ

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΑΝ!

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΤΕΧΑΝ, η εργοδοσία μιας από τις πιο πολυδιαφημισμένες εταιρείες της «κυκλικής οικονομίας», που με τα «πράσινα σπιτάκια» λυμαίνεται σημαντικό κομμάτι της ανακύκλωσης. Η ΤΕΧΑΝ των 24 εκατομμυρίων κερδών και των παχυλών – προκλητικών  χρηματοδοτήσεων, που έχει ενισχυθεί με πολλά εκατομμύρια από δικά μας λεφτά, μέσω ΔΥΠΑ, δήμων, Περιφερειών και συνολικά του κράτους!, δεν μπορεί να επικαλείται δυσκολίες για να δικαιολογήσει την στάση πληρωμών των εργαζομένων και να βγάζει σε διαθεσιμότητα όσους εργαζόμενους απασχολεί σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Στην Αθήνα ετοιμάζεται να τους επιβάλει εκ περιτροπής εργασία με γνώμονα όπως γράφει και η πρόσκληση που τους έστειλε  “την διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης!”.

Απληρωσιά, απολύσεις, εκβιαστικές μετακινήσεις, άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και τώρα διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής για τους πάνω από 400 εργαζομένους.

Για ακόμα μια φορά αυτό που επιβεβαιώνεται και με τις εξελίξεις στην ΤΕΧΑΝ είναι ότι τα κέρδη τους και οι ζωές μας δεν συναντιούνται πουθενά. Η «Βιωσιμότητα» των εκατομμυρίων κερδών της ΤΕΧΑΝ δεν έφερε καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αντίθετα στηρίχτηκε στους μισθούς πείνας, στην επιδότηση τους από την δική μας φοροληστεία και τις εισφορές μέσω ΔΥΠΑ, από την απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στη εργασία. Η εργοδοτική ασυδοσία με την στήριξη κράτους και κυβέρνησης έχει απογειωθεί.

Η προσπάθεια της εταιρείας να στοιχίσει τους εργαζόμενους πίσω από τα συμφέροντα & τα παιχνίδια της ζητώντας τους να κάνουν υπομονή μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη που σκοπεύουν να τους πληρώσουν και να αναλάβουν νέο έργο έπεσε στο κενό!

Οι εργαζόμενοι την Παρασκευή 28 Αυγούστου στην Τρίπολη κατά την διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της εταιρείας απαίτησαν «ΤΩΡΑ εξόφληση όλων των δεδουλευμένων μας χωρίς καμία καθυστέρηση! Γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι το ενοίκιο, η δόση του δανείου ή το ρεύμα θα πληρωθούν «μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη». Το ψυγείο δεν γεμίζει με υποσχέσεις και ταξίματα. Ούτε τα σχολικά είδη, τα φροντιστήρια των παιδιών πληρώνονται με έναντι ή υποσχετικές.» Ξεκαθάρισαν ότι δεν θα κάνουν βήμα από τα αιτήματα τους!

Οι εργαζόμενοι της ΤΕΧΑΝ με την στήριξη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ) και των κλαδικών σωματείων κατά τόπους,  ήδη έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες στην επιθεώρησή εργασίας, σε στάσεις εργασίας σε απεργίες, διεκδικώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την εξόφλησή των δεδουλευμένων τους, μετρά για την προστασία της υγειάς και της ασφάλεια τους. Ο αγώνας των απλήρωτων εργαζομένων στην εταιρεία ΤΕΧΑΝ συνεχίζεται για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στην εργασία χωρίς διαθεσιμότητες, προειδοποιήσεις απόλυσης κι εκ περιτροπής εργασία! Συνεχίζουν με πλατιά ενημέρωση του λαού για τις εξελίξεις και τις διεκδικήσεις τους, όπως αποφάσισαν στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στα πλαίσια της απεργιακής τους κινητοποίησης. Παραμένουν σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έχοντας στο πλευρό τους τα σωματεία τους και την Ομοσπονδία, αλλά και την στήριξη δεκάδων σωματείων σε όλη την Ελλάδα που εκφράζουν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους!

Συνάδελφοι, οι απεργιακές κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες έδειξαν τη δύναμη του οργανωμένου συλλογικού αγώνα, που τίναξε στον αέρα τα σχέδια της εταιρίας να περάσει την εκ περιτροπής εργασία στην Αθήνα, έσπασε την τρομοκρατία. Εργαζόμενοι, που δεν γνωριζόσασταν προηγούμενα μεταξύ σας, συναντηθήκατε, συζητήσατε, ανταλλάξατε σκέψεις και προβληματισμούς, αποφασίσατε από κοινού πως θα υπερασπιστείτε τα δικαιώματα σας. Αυτό είναι που ασκεί πίεση σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Είμαστε μαζί σας!!Συνεχίστε πιο αποφασιστικά έχοντας καθαρό ότι απέναντι σας έχετε την εργοδοσία, τα διάφορα τσιράκια της, την κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους θρέφουν την εργοδοτική ασυδοσία, εξασφαλίζουν λεφτά με το τσουβάλι στους επιχειρηματικούς ομίλους και κέρδη ρεκόρ.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Η Ομοσπονδία (ΟΙΥΕ) με υπόμνημα που κατέθεσε στο Υπουργείο απαιτεί εδώ και τώρα έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για τους εργαζόμενους της ΤΕΧΑΝ, προκειμένου να πάρουν μια ανάσα από τις μεγάλες και ανελαστικές ανάγκες τους! Να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος, καμία έξωση. Δεν ανεχόμαστε συνάδελφοι μας να απειλούνται με εξώσεις, να τους κόβουν το ρεύμα και το νερό, να υπάρχουν οικογένειες με άδειο ψυγείο.

  • Κανένα παιδί εργαζόμενου στην ΤΕΧΑΝ δεν θα πάει στο σχολείο χωρίς τετράδιο και τσάντα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ΤΕΧΑΝ στην Αργολίδα να έρθουν σε επαφή με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, τηλ: 6932134064//6976847694

Καλούμε τα σωματεία της περιοχής να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στους εργαζόμενους της ΤΕΧΑΝ και συνολικά στους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους σε μια σειρά επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ, ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη στις 11:00 προχώρησαν  σε 24ώρη πανελλαδική απεργία και νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εργαζομένων σε TEXAN και Αττική Οδό στο υπ.Εργασίας(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Γιώργος Φλεμετάκης, γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ https://youtu.be/zWvfsoM7n_g

Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής: Κάτω τα χέρια από τους φαντάρους που σηκώνουν το κεφάλι

Να ανακληθεί η ποινή που επιβλήθηκε στο στρατιώτη επειδή μίλησε στο πανελλαδικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο...