Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής: Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας 16 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου
Στάση Εργασίας από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου
Συγκέντρωση στις 13:00 στο Σύνταγμα

Μετά τη μαζική συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, μαζί με φοιτητές, συνταξιούχους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, στους μισθούς φτώχειας, στην περιστολή των δικαιωμάτων και στις πολιτικές που βάζουν τα κέρδη του κεφαλαίου πάνω από τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

Η κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας, προχωρά στην προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ανοίγοντας τον δρόμο για απολύσεις και γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Η άρση της μονιμότητας αποτελεί παραπέρα χτύπημα στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Εξάλλου οι μόνοι που απολαμβάνουν την μονιμότητα στις δημόσιες υπηρεσίες είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν είχαν απορρίψει την πρόταση των ομοσπονδιών και σωματείων του δημοσίου για να αναθεωρηθεί το άρθρο 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η κυβέρνηση μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης έχει στόχο την αναδιαμόρφωση του κράτους, ώστε να γίνει πιο αυταρχικό και «ευέλικτο» απέναντι στο κεφάλαιο, αλλά ακόμη πιο εχθρικό απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα. Επιδιώκουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουμε λιγότερα δικαιώματα και μεγαλύτερη υποταγή στους «εθνικούς στόχους» που καθορίζουν οι αστικές στρατηγικές Η συνταγματική αναθεώρηση δεν στοχεύει στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Την ώρα που η ακρίβεια καταβροχθίζει το εισόδημά μας, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι δραματικά υποστελεχωμένες, η κυβέρνηση επιλέγει την αναθεωρήσει το Σύνταγμα, σε ακόμη πιο μακρινή κατεύθυνση από τις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα για να δώσουμε τη δική μας ηχηρή απάντηση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 13:00!

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής: Για τις απολύσεις εργαζομένων στο τμήμα σαλάτας στον Υφαντή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην επιχείρηση ΥΦΑΝΤΗΣ, Πριν λίγες μέρες η διοίκηση της εταιρίας ΥΦΑΝΤΗΣ αποφάσισε να...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Καταγγελία για την ποινή φυλάκισης στον Στρατιώτη Κουβαρά που μίλησε στην συγκέντρωση της ΔΕΘ

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Κάτω τα χέρια από τους...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Συμμετέχουμε μαζικά – δυναμικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση 18 Σεπτέμβρη

Συμμετέχουμε μαζικά – δυναμικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 17.30 στο Κερατσίνι,...