Οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, μαζικά, αγωνιστικά, μαχητικά δίνουμε για μια ακόμη φορά το παρόν στην ΔΕΘ. Από τα στοιχεία που δίνουν μέχρι τώρα τα σωματεία της ΣΕΑ από όλη την χώρα, φανερώνουν ότι η πανελλαδική μας αγωνιστική εκδήλωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αυτό πρέπει και χρειάζεται να γίνει. Αυτή η απάντηση χρειάζεται απέναντι στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση συνεχίζει.
Είμαστε και θα μείνουμε στον δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα μας φόρτωσαν όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ και τσακίζει την ζωή μας. Εδώ είναι όλες οι περικοπές σε όλα μας τα Συνταξιουχικά δικαιώματα, οικονομικά, κοινωνικά, υγείας κτλ. Εδώ είναι οι θανατηφόρες αυξήσεις στα είδη διατροφής, στα καύσιμα, στην ενέργεια, ο αχαλίνωτος τιμάριθμος, η ακρίβεια που καταστούν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα.
Από την άλλη η κυβέρνηση, αντί για πραγματικές αυξήσεις και αποκατάσταση των περικοπών μας πετά ψίχουλα, και επιδόματα κοροϊδίας. Στις συναντήσεις μας με τους Υπουργούς η κυβέρνηση επικαλείται την δημοσιονομική σταθερότητα που υπαγορεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους και το σύμφωνο σταθερότητας της Ευρ. Ένωσης, όταν οι συνταξιούχοι πέραν της ανυπόφορης φορολογίας, πληρώνουν κάθε χρόνο από τις περικοπές τους 10,5 δισεκατομμύρια, όταν από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης έχουν συγκεντρώσει στα ταμεία του ΑΚΑΓΕ 24 δις.
Είμαστε στον δρόμο του αγώνα, γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε, αλλά και κερδίσαμε δεν είναι αποτέλεσμα της κριτικής του καναπέ και των προσφυγών στα δικαστήρια. Αυτό επιβεβαιώνεται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όπως τελευταία με τις συντάξεις χηρείας, που αποφάσισαν να εφαρμοστούν ο νόμος Κατρούγκαλου 4387/2016 και να αποδίδεται μόνο μία εθνική σύνταξη και μετά την 3ετία να μειώνεται στο 35%. Όμως με τον αγώνα μας υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να φέρει στην Βουλή τροπολογία που δίνει λύση σε μεγάλο βαθμό στις συντάξεις χηρείας όπως το κίνημα και το δίκαιο απαιτεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε το σύνολο των επικαιροποιημένων αιτημάτων μας που έχουν υποβληθεί στην κυβέρνηση και είναι σε γνώση σας.
Τα Σωματεία μας να συνεχίσουν σταθερά την προσπάθεια για ακόμη καλύτερη συμμετοχή ξεπερνώντας διάφορα προβλήματα και αντικειμενικές δυσκολίες.
Η συγκέντρωσή μας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτέμβρη ώρα 6μμ στον πεζόδρομο της Πλατείας Αγ. Σοφίας. Θα ακολουθήσει πορεία.
Με νέα Δελτία Τύπου θα σας ενημερώνουμε για τον τόπο και την ώρα αποβίβασης, για την διαδρομή πρόσβασης στον τόπο συγκέντρωσης και ό,τι άλλο χρειασθεί για την πορεία της οργάνωσης της συγκέντρωσής μας.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ–
ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ – ΠΟΣ-ΟΤΑ – ΠΕΣΜΕΝ
