ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ –
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
- ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνάδελφοι,
Στις 5 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι της Ζώνης κάνουμε απόβαση στη Θεσσαλονίκη και δίνουμε μαζικό, οργανωμένο και αγωνιστικό παρών στην κινητοποίηση στη ΔΕΘ – ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
Δεν πάμε για να ακούσουμε ξανά τις ίδιες υποσχέσεις και τα ίδια μεγάλα λόγια. Πάμε στη ΔΕΘ για να βάλουμε το δικό μας στίγμα.
Το στίγμα των εργαζομένων του κλάδου, αυτών που δουλεύουν καθημερινά μέσα στα πλοία, στα συνεργεία, στα αμπάρια και στα μηχανοστάσια και με τη δουλειά τους παράγουν τεράστιο πλούτο.
Πάμε συντεταγμένα και οργανωμένα για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας και να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα:
- Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.
- Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε περισσότερο και να ζούμε χειρότερα.
- Δε θα πληρώσουμε εμείς την ακρίβεια, τις πολεμικές δαπάνες και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει ξανά να παρουσιάσει την κοροϊδία ως «στήριξη», την ώρα που η ακρίβεια, τα νοίκια, οι λογαριασμοί και η φορολογία εξαφανίζουν το μεροκάματο.
Για τις ανάγκες των εργατικών οικογενειών υπάρχουν ψίχουλα. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εφοπλιστές και την πολεμική οικονομία υπάρχουν δισεκατομμύρια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις εξαγγελίες τους.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ – ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ
Οι εργαζόμενοι της Ζώνης γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει οργανωμένος αγώνας. Θυμόμαστε τις μεγάλες απεργίες που νέκρωσαν τη Ζώνη, τις στάσεις εργασίας, τις μαζικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για αυξήσεις στα μεροκάματα και για μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.
Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνα. Δε μας το χάρισε κανένας.
Κάθε φορά που κινηθήκαμε ενωμένοι, συντεταγμένα και οργανωμένα με το Συνδικάτο μας, αναγκάσαμε εργοδοσία και Κυβερνήσεις να μας υπολογίζουν.
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ!
Τώρα το ζήτημα είναι να οργανώσουμε από σήμερα τη μαζική συμμετοχή μας. Συνεργείο το συνεργείο, καράβι το καράβι, συνάδελφο το συνάδελφο, δηλώνουμε άμεσα συμμετοχή στο Συνδικάτο .
ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΣΕ
Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου , με κύριο θέμα την ανανέωση και υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, μέτρα Υγείας και Ασφάλειας και κήρυξη της Σύμβασης ως υποχρεωτικής, ώστε να εφαρμόζεται παντού και για όλους.
ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ
Μπροστά στον καύσωνα και στις υψηλές θερμοκρασίες του επόμενου διαστήματος, απαιτούμε να εφαρμοστούν χωρίς καμία έκπτωση η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
- Όταν η ΕΜΥ δίνει θερμοκρασία στην Αττική 36ο και 37ο C θα διακόπτονται οι εργασίες από τις 14.00 έως τις 18.00 (σχολάμε στο μονό ημερομίσθιο, δεν δουλεύουμε υπερωρία) και από 38ο C και πάνω το ωράριο εργασίας θα είναι 7π.μ.–1 μ.μ. χωρίς περικοπή του ημερομισθίου . Από 40ο C και πάνω οι εργασίες διακόπτονται στις 12 το μεσημέρι χωρίς περικοπή του ημερομισθίου . Η διακοπή εργασιών θα ισχύει μέχρι και τις 19.00, όπου θα μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες από άλλη βάρδια .
Μέσα στα πλοία, στα αμπάρια, στα μηχανοστάσια και στις σκαλωσιές, οι συνθήκες μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.
Απαιτούμε διαλείμματα, πόσιμο νερό, κατάλληλους χώρους ανάπαυσης, αλλαγή εργασιών και ωραρίων και διακοπή των εργασιών όταν οι συνθήκες γίνονται επικίνδυνες.
Η υγεία και η ζωή μας δεν μπαίνουν στη ζυγαριά με τα κέρδη τους.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΖΩΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘ
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΜΑΖΙΚΑ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!
