Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ: Όλοι στην απεργία 24 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΎΜΒΑΣΗΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην κλαδική απεργία με αίτημα την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να δουλεύουμε με ψίχουλα. Η δουλειά μας είναι βαριά, ανθυγιεινή, επικίνδυνη και απαιτούμε να αμείβεται και να ασφαλίζεται ανάλογα.

Την ώρα που οι εργοδότες του κλάδου οργανώνουν φιέστες με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και παίρνουν δεσμεύσεις για χρηματοδοτήσεις και διευκολύνσεις, η πλειοψηφία των εργαζομένων, δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας και αρκείται στις πενταροδεκάρες των νομίμων αποδοχών, στην καλύτερη περίπτωση.

Την ίδια στιγμή το προϊόν εξακολουθεί να πουλιέται σε υψηλές τιμές, τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών συνεχώς μεγαλώνουν αλλά για μας δεν περισσεύει τίποτα. Οι αγοραπωλησίες συνεχίζονται και η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου για άλλη μια φορά αλλάζει χέρια με υποσχέσεις πως τα προβλήματα τώρα θα λυθούν.

Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις έδειξαν πως εκεί που υπήρχε μαζική συμμετοχή και αποφασιστικότητα κερδήθηκαν και παροχές και αυξήσεις και προστατεύτηκαν οι θέσεις εργασίας. Αποδείχθηκε πως έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε κατακτήσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία – Δυναμώνουμε το σωματείο μας

 

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης: 24 Ιούνη απεργούμε

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΖΑ, μαζί με κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε την Δευτέρα...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Για την απέλαση συνδικαλιστών από το Ισραήλ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει άλλη μια απαράδεκτη ενέργεια του κράτους – δολοφόνου του...

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την εκδικητική μήνυση ενάντια στην πρόεδρο του ΣΕΠΕ (Συλλόγου...