ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΙΟΥΝΗ!. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Μετά από επανειλημμένες συναντήσεις της Ομοσπονδίας μας με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) για τη διαπραγμάτευση υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι βιομήχανοι του κλάδου, ο ΣΕΒ είναι αδιάλλακτοι. Τη στιγμή που εμείς ζητάμε αύξηση του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, οι βιομήχανοι επιμένουν στην απαράδεκτη θέση να μείνει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων εκτός της κλαδικής σύμβασης.
Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο μας, είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων! Γι αυτό στις 24/6 σταματάμε τις μηχανές! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία του κλάδου! Τους δείχνουμε την δύναμη μας!
Απαιτούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στα τρόφιμα και ποτά.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Κατώτατο κλαδικό μισθό 1100 ευρώ.
- Καθορισμός ειδικοτήτων και ένταξη – επίδομα ειδικότητας
- Όχι στην εργολαβική εργασία και στην διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.
- Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια.
- Επίδομα γάμου και τέκνων.
- Επαναφορά των τριετιών της περιόδου 2012-2024.
- Ο χρόνος διαλλείματος είναι εντός του 8ωρου.
Οι βιομήχανοι απορρίπτουν την αύξηση του μισθού γιατί θίγονται τα κέρδη τους. Κέρδη που βγαίνουν από τα δικά μας χέρια, τον ιδρώτα μας και το αίμα μας. Επικαλούνται την αστάθεια εξ αιτίας των πολέμων και την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κέρδη τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε πολλές βιομηχανίες κρέατος της περιοχής μας, το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί η εντατικοποίηση και τα 12ωρα! Οι εργαζόμενοι ήδη πληρώνουμε ακριβά το μάρμαρο από τις επιπτώσεις του πολέμου, με την ακρίβεια να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οι μισθοί μας να εξαφανίζονται το πρώτο 15μερο του μήνα.
Με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά προωθούν την κύρια επιδίωξη τους για συμπίεση του κλαδικού μισθού προς το επίπεδο του κατώτατου μισθού, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Να καταδικάζουν τους νέους εργαζόμενους, για τους οποίους ο σάπιος κόσμος του κέρδους έχει γίνει ανυπόφορος, στην ανασφάλεια, τη ζωή με 771 ευρώ το μήνα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από παλιούς και νέους σωτήρες που υπηρετούν την αντεργατική πολιτική του κέρδους. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους διάφορους «Παναγόπουλους» που είναι οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στο κίνημα και τρώνε με χρυσά κουτάλια. Ποτέ και τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Καμία ελπίδα δεν υπάρχει να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς και ζωής αν δεν οργανώσουμε τον αγώνα μας.
Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους του κλάδου μας είναι ότι δεν υπάρχει καμία κάλυψη και καμία προστασία. Μας δηλώνουν ως ανειδίκευτους ενώ δουλεύουν στη βιομηχανία, σε βάρδιες και στη πραγματικότητα σε περισσότερες από μία ειδικότητες, σε όλα τα πόστα. Σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας, γιατί η ειδικότητα σημαίνει και συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.
Τη στιγμή που τα κέρδη τους σπάνε ρεκόρ έχουν εκτοξευθεί και τα «εργατικά ατυχήματα» εργοδοτικά εγκλήματα. Μετράμε συνεχώς συναδέλφους τραυματίες στον Υφαντή στην Αλεξανδρούπολη, στον Τσατσούλη στην Ξάνθη, στα συσκευαστήρια του Νέστου και αλλού.
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας.
Τέρμα πια η κοροϊδία! Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε με το ξεροκόμματο του ανειδίκευτου όταν εμείς παράγουμε τα πάντα! Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπογραφή Κλαδικής Συλλογική Σύμβασης με αυξήσεις! Να πιέσουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου με την συμμετοχή μας στην απεργία, για να υπογράψουμε αυξήσεις στον μισθό μας, για να έχουμε πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στους χώρους δουλειάς!
Όλοι στην μάχη για την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 24 Ιούνη.
Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του Συνδικάτου μας για να δυναμώσει ο αγώνας για τους μισθούς και τα δικαιώματα μας:
- Κυριακή 28/6 και Δευτέρα 29/6 στον Έβρο
- Τετάρτη 1/7 στην Ξάνθη
- Παρασκευή 3/7 στην Δράμα
Κυριακή 5/7, Δευτέρα 6/7 και Τρίτη 7/7 στην Καβάλα
