Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης: Για την επέκταση του θερινού ωραρίου στο εμπόριο

Δημοσιεύτηκε στις

Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εμποροϋπαλλήλων!

Καμία διεύρυνση ωραρίου!

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου για επέκταση του θερινού ωραρίου από 18:00-21:00 σε 18:30-22:00 μόνο συγκεκριμένα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να ικανοποιήσει.

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε φωνή!

Το συγκεκριμένο ωράριο κατακερματίζει τον χρόνο για ξεκούραση, προσωπικό χρόνο με τις οικογένειές μας, τους φίλους κτλ, όταν ήδη πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες δουλεύουμε σπαστά ωράρια, γνωρίζοντας πως το κλείσιμο δεν φτάνει ποτέ την ώρα που κλείνει η αγορά, αλλά μένουν οι εργασίες για να είναι έτοιμη η επιχείρηση για την επόμενη μέρα.

Το ωράριό μας δεν θα το χαρίσουμε για τα κέρδη τους.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια, ο εργασιακός μεσαίωνας και η ανασφάλεια θερίζουν, μοναδικός δρόμος είναι αυτός της συλλογικής διεκδίκησης, για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα.

Είναι κοροϊδία να μιλάμε για την κίνηση της αγοράς, όταν οι μικρές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν  την φορολεηλασία, τις τιμές στα ρεύματα και τα δημοτικά τέλη.

Στον αντίποδα, μια χούφτα αλυσίδες που έχουν 20-30 εργαζόμενους η καθεμιά, ανακοινώνουν αύξηση κερδών και είναι η άμεσα πρόθυμες να εξοντώσουν τους υπαλλήλους τους με ωράρια-λάστιχο. Άλλωστε σε πόσα καταστήματα μπορεί να δει κάποιος ακόμα και 2 ώρες μετά το κλείσιμο της αγοράς, εργαζόμενους/ες να βρίσκονται ακόμα μέσα στο μαγαζί;

Είναι ακριβώς τα ίδια καταστήματα που βλέπουν σαν τυράκι το άνοιγμα της Κυριακές, τις Λευκές νύχτες και ό,τι άλλο σκαρφίζονται για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων, έναντι των πολλών.

Εμείς όμως οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε επιλογή. Με το σωματείο μας,  την οργάνωση μας, τη συλλογική μας διεκδίκηση μπορούμε να σπάσουμε τον τσαμπουκά της εργοδοσίας!

Να μην αφήσουμε κυβέρνηση και εργοδοσία να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Λέμε όχι στη σύγχρονη σκλαβιά και παλεύουμε να πάρουν πίσω  τους νόμους  της  7ήμερης,  24ωρης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, της ευελιξίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, των σπαστών ωραρίων. Τους νόμους που μας καθιστούν όμηρους των εργοδοτών, στερώντας μας κάθε δυνατότητα προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού, ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης. Που στερούν στους γονείς  το δικαίωμα να δούμε και να φροντίσουμε τα παιδιά μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε :

  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού, πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.
  • Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  • 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο εργασίας και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  • Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: 16 Μάη Όλοι στην αντιπολεμική κινητοποίηση στην Βάση του Άκτιου

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Σε εξέλιξη η μάχη για την 1η θέση στην Ομοσπονδία

Πολύ μεγάλη άνοδος σε ψήφους, ποσοστά και αντιπροσώπους της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Αυτές τις...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν, θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε

Δεν θα συνηθίσουμε έναν κόσμο όπου οι μαθητές μας ασφυκτιούν θα παλέψουμε να τον αλλάξουμε! Η...