Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάλεσμα για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ πλ. ΣΑΠΦΟΥΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, τιμά τη μέρα της εργατικής τάξης και των αγώνων της. Από τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο του 1886 που κατέκτησαν το 8ωρο, τους καπνεργάτες που ξεσηκώθηκαν τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη μέχρι τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 και ανάμεσα τους βρίσκονταν 6 Λέσβιοι, η μέρα αυτή είναι ποτισμένη με αίμα και αγώνα.

Φέτος, γιορτάζουμε και τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά σε ιδιαίτερες συνθήκες για το νησί μας. Οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι του νησιού μας είναι αντιμέτωποι με την πλήρη καταστροφή εξαιτίας του αφθώδους πυρετού και της κυβερνητικής πολιτικής που τους άφησε και απροστάτευτους και χωρίς ακόμα να έχουν πάρει αποζημιώσεις! Ο μεγάλος αγώνας τους στο λιμάνι, οδήγησε στο να πάρουν κάποιες δεσμεύσεις που θα πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να τις υλοποιήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων, γιατί και εμείς ζούμε τις συνέπειες της ίδιας πολιτικής που μας έχει οδηγήσει στο να τελειώνουν οι μισθοί μας πριν τα μισά του μήνα, στο να βλέπουμε απλησίαστα τα προϊόντα στα ράφια, στο να θυσιάζονται οι ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για τις δικές μας ανάγκες και για να αποζημιώσουν τους κτηνοτρόφους δεν βρίσκουν λεφτά. Βρίσκουν όμως για νέους πανάκριβους πολεμικούς εξοπλισμούς, για αποστολές ενόπλων δυνάμεων σε άλλες χώρες και για την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γενικεύεται. Ο λαός μας πληρώνει το «μάρμαρο» της πολεμικής προετοιμασίας, της ακρίβειας σε καύσιμα και τρόφιμα, της φτώχειας, της έντασης της εκμετάλλευσης, την ώρα μάλιστα που προκλητικά η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το νέο ματωμένο πλεόνασμα που προήλθε από τους φόρους που πληρώνουμε.

Σε αυτές της συνθήκες η απεργία της 1ης Μάη μπορεί να είναι μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Απάντηση απέναντι στον πόλεμο και την εμπλοκή, απέναντι στην εκμετάλλευση και τη φτώχεια, απέναντι στο ξήλωμα όλων των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Μπορεί να είναι η αφετηρία για να διεκδικήσουμε πιο αποφασιστικά τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και τη ζωή μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, για μόνιμη και σταθερή δουλεία, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για κατάργηση των άδικων φόρων στα βασικά είδη κατανάλωσης στα καύσιμα και την ενέργεια.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή! Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας! 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ πλ. ΣΑΠΦΟΥΣ

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ:  Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – δυναμώνουμε τους αγώνες των εργαζομένων

«Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε: Πόλεμος και Ειρήνη είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά. Όμως...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Να ακυρωθεί η άδικη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου

Καταγγέλλουμε την άδικη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου μας, μέλους του σωματείου από το κατάστημα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Όλοι  την Παρασκευή 1η Μάιου διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση της πρωτομαγιάς....