Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου: Για την επιβολή προστίμου σε μουσικούς από τη Δημοτική Αστυνομία

Δημοσιεύτηκε στις

Εκ μέρους του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό καταστολής εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, και επιβολής προστίμου σε μουσικούς που παρουσίαζαν την τέχνη τους στην περιοχή του Λευκού Πύργου, το Σωματείο μας παίρνει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό τους.

Θεωρούμε με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ότι η κατηγορία περί όχλησης είναι έωλη, καθώς από το συγκεκριμένο σημείο οι κατοικίες απέχουν αρκετά.

Κατά τη γνώμη μας, το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί κομμάτι μιας κατεύθυνσης που στόχο έχει την ποινικοποίηση της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης στον δημόσιο χώρο.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η θέση μας είναι ότι η Τέχνη οφείλει να είναι κομμάτι του δημόσιου χώρου και της κοινωνικής ζωής της πόλης -τηρώντας τους κανόνες περί όχλησης που ισχύουν ούτως ή άλλως για τον καθένα. Με βάση αυτό, στεκόμαστε απέναντι στην κατασταλτική τακτική που ακολουθείται από τις υπηρεσίες του Δήμου ενάντια στην ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση.

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Π.Μ.Σ. προτίθεται να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις ώστε να ανακληθεί το τιμωρητικό πρόστιμο προς τους συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά και να κινητοποιήσει το σύνολο του κλάδου στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης κάθε προσπάθειας ποινικοποίησης της καλλιτεχνικής έκφρασης στον δημόσιο χώρο.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρόταση μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Λεφτά για μισθούς, παιδεία, υγεία και όχι για τα κέρδη και τους πολέμους των...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη Σαλαμίνα και κάλεσμα συνέχισης του αγώνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 13:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των συλλόγων γονέων, του...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...