Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Όλοι στην κινητοποίηση το Σάββατο 4 Απρίλη στις 10:00 στη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Δημοσιεύτηκε στις

Από την Τετάρτη 1 Απρίλη μέχρι και το Σάββατο 4 Απρίλη θα διεξαχθεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων σε ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη. Η Σύνοδος θα συζητήσει και θα αποφασίσει κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές μας, σε συνθήκες που η κατάσταση στα Πανεπιστήμια μας είναι οριακή λόγω της υποχρηματοδότησης, ενώ η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή ψηφισμένων αντιεκπαιδευτικών νόμων.

Οι φοιτητές βιώνουμε ήδη στις ζωές μας τις συνέπειες της πολιτικής του κέρδους, των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις. Η φοιτητική μέριμνα υποβαθμίζεται συνεχώς, με τις οικογένειες μας να μη μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις τιμές που έχουν εκτοξευθεί, λόγω της κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, τα βάρη του οποίου φορτώνουν στις δικές μας πλάτες. Τα πτυχία μας υποβαθμίζονται συνεχώς, ενώ μετά το πτυχίο οι αντεργατικοί νόμοι που θωρακίζουν τα κέρδη των λίγων έχουν διαμορφώσει μία εργασιακή ζούγκλα.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει μία εικονική πραγματικότητα για τις σχολές μας, μιλά για δήθεν “εκσυγχρονισμό” των Πανεπιστημίων, όμως οι φοιτητές ξέρουμε καλά την πραγματικότητα που ζούμε!

Σαν να μην έφταναν αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζει την ταφόπλακα στις σπουδές μας με την αναθεώρηση του άρθρου 16! Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη! Η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος θα απελευθερώσει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, θα υποβαθμίσει κι άλλο τα πτυχία μας, θα φέρει δίδακτρα σε προπτυχιακά και θα εμπορευματοποιήσει περαιτέρω τη φοιτητική μέριμνα.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν την εξίσωση των πτυχίων των πολυτεχνικών σχολών με τα πτυχία των κολεγίων, το νέο αυστηρό σύστημα εξετάσεων. Ετοιμάζουν την εφαρμογή του απαράδεκτου ταξικού νόμου των διαγραφών και στις 5ετείς σχολές! Δε θα περάσει!

Δε δεχόμαστε λεφτά να «υπάρχουν» για το αιματοκύλισμα των λαών και τη συμμετοχή της χώρας μας στο μακελειό, αλλά να «μην υπάρχουν» για την παιδεία και τις ανάγκες μας. Δεν έχουμε συναινέσει να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας τον πόλεμό τους.

Με τον οργανωμένο μας αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν!

Διεκδικούμε:

  • Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16.
  • Έκτακτο κονδύλι για την λειτουργία των ιδρυμάτων μας, για ολόπλευρη κάλυψη των αναγκών των φοιτητών. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα χωρίς απαράδεκτους “κόφτες” όπως στη σίτιση και στη στέγαση.
  • Μέτρα οικονομικής στήριξης των φοιτητών και των οικογενειών μας.
  • Να καταργηθεί ο άδικος νόμος των διαγραφών, να μην εφαρμοστεί στις 5ετείς σχολές.
  • Καμία σκέψη για εξίσωση των πτυχίων των πολυτεχνικών σχολών με αυτά τα κολεγίων στο ΤΕΕ.
  • Έρευνα προς όφελος των κοινωνικών αναγκών και όχι για τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Όλοι στη συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στη Σύνοδο Πρυτάνεων, το Σάββατο 4/4 στις 10:00 έξω από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Απόφαση συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού: Κανένας φαντάρος και αξιωματικός έξω από τα σύνορα

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλλει...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Δελτίο Τύπου για τις έκτακτες καιρικές συνθήκες

Με βάση το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,...