Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς: Απαιτούμε την πλήρη καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών

Δημοσιεύτηκε στις

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για τις εφημερίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2026!

Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την καθυστέρηση έγκαιρης εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων. Όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων στην ιδιωτική υγεία, το φάρμακο ή τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τα κονδύλια βρίσκονται άμεσα. Αντίθετα, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που εργάζονται σε συνθήκες εξάντλησης — με συνεχείς εφημερίες, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και αυξημένες ανάγκες — η έγκαιρη πληρωμή «δεν είναι προτεραιότητα».

Δεν ζητάμε χάρη αλλά το αυτονόητο: να πληρωθούμε για τη δουλειά μας. Απαιτούμε άμεση εκταμίευση των αναγκαίων κονδυλίων και πλήρη καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αν δεν υπάρξει άμεσα δημόσια δέσμευση για εκταμίευση και πληρωμή των εφημεριών πριν το Πάσχα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ θα αξιοποιήσει όλα τα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα, καλώντας τους συναδέλφους σε επισχέσεις, στάσεις εργασίας και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: 16 Ιούλη Απεργούμε στη Δυτική Αττική για τη ζωή και τα δικαιώματά μας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: 24ωρη απεργία για την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου 16 Ιουλίου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας κηρύσσει 24ωρη απεργία για την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου την...