Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκαν οι δυο αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις που συμμετείχε το σωματείο μας

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοκληρώθηκαν οι δυο αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις που συμμετείχε το σωματείο μας, καταγγέλλοντας την εμπλοκή της χώρας μας στον όλεθρο του πολέμου, η οποία γίνεται στόχος αντιποίνων.

Το Σάββατο 14/3 η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, μαζί με τον Φοιτητικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Ξάνθης.

Την Κυριακή 15/3, το σωματείο μας συμμετείχε στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης μαζί με άλλα σωματεία της Θράκης, με συγκέντρωση και πορεία στην πόλη, η οποία έκανε στάση έξω από το λιμάνι, απαιτώντας να σταματήσει να είναι ορμητήριο πολέμου για τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα.

Η δράση της ΕΙΥΕ θα συνεχίσει κλιμακώνοντας το επόμενο διάστημα με βάση και τις εξελίξεις, με νέες δράσεις, αλλά και μέσα στους εργασιακούς χώρους, στον αγώνα για να μην ματώσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός για τους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι περικοπές σε Υγεία, Παιδεία και μέτρα ασφάλειας της ζωής, είναι «μονόδρομος» για την κυβέρνηση, τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματικούς ομίλους, δισεκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για την πολεμική μηχανή.

 Απαιτούμε :

  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, από τη Σούδα της Κρήτης μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, να ανακληθεί η ελληνική πυροβολαρχία Patriot από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν πίσω όλες οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, τα F-16 και κάθε ελληνικό πολεμικό μέσο που βρίσκεται εκτός συνόρων.
  • Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό. Καμία δουλειά δεν έχουν οι στρατευμένοι μας που είναι του λαού παιδιά να χύσουν το αίμα τους για ξένα συμφέροντα.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Spot για την Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 19 Ιουλίου

  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Δεν χαρίζουμε τις Κυριακές και τη ζωή μας για τα κέρδη των...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Να μη συγκαλυφθεί έγκλημα που οδήγησε στη δολοφονία του 20χρονου στο Άργος

Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα, που οδήγησε στη δολοφονία του 20χρονου στο...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας: Για τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Σωματείου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Με μεγάλη συμμετοχή και αύξηση των ψηφισάντων ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου...